Парадът на военните за 6 май изглеждаше малко, като ретропарад

...
Парадът на военните за 6 май изглеждаше малко, като ретропарад
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Парадът беше ретро

" Парадът на военните за 6 май изглеждаше малко, като ретропарад заради неналичието на рационализация. Надявам се в околните години към този момент да покажем нова, модерна техника, която да отговори на упованията на българските военнослужещи. " Това съобщи някогашният министър на защитата Николай Ненчев в изявление за bTV.
" Мислех си, че доста по-трудно е да осигуриш парите, в сравнение с да ги похарчиш. Сега стартирам да се колебая. Пари са обезпечени, само че не се харчат, което ме кара да си мисля, че може да има и друга мотивация. Бавят се към този момент година и половина, ние бяхме пред финала за подписването на контракт за изтребителната авиация, тъй че аз чаках в границите на месец-два този въпрос да завърши. Така и не се случи, не се случи и договорът с Военно-морските сили, който трябваше да бъде подписан за два нови кораба. Обезпокоен съм ", добави още той.
По думите му делото против него ще бъде цялостен фарс. Припомняме, че Ненчев е обвиняем по две обвинявания – че не е извършил служебните си отговорности и не е обезпечил авиационна сигурност и летателна валидност на самолети от изтребителната авиация на Военновъздушните сили на страната. Делото е планувано за 9 май.
" Делата бяха две, едното завърши с 3:0, бях оневинен на три инстанции ", акцентира някогашният боен министър.
" Чувствам се родолюбец и няма да осъждам страната си ", безапелационен беше Ненчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР