Папският пратеник за уреждане на кризата между Русия и Украйна

...
Папският пратеник за уреждане на кризата между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Ватикана: Китай може да помогне за постигането на мир в Украйна

Папският делегат за споразумяване на рецесията сред Русия и Украйна кардинал Матео Дзупи счита, че Пекин е " значим и незаместим запас ", който може да помогне за уреждането на украинския спор , съобщи ТАСС.

" Нещо се движи [по отношение на уреждането]. Бях в Киев и Москва. Бил съм във Вашингтон и в Пекин. И руснаците, и украинците признават ролята на Светия трон. Нунциите в двете столици правят чудесна работа. Разбира се, бихме желали да забележим доста повече резултати във връзка с връщането на децата. Няма да пропуснем нито една опция да го създадем ", сподели той в изявление за вестник " Кориере каузи сера ". Според кардинала " не може да бъде по този начин, че да няма нищо друго с изключение на оръжия, с цел да се постави край " на спора.

" Китай е огромен и незаместим запас. И той сигурно може да помогне за намирането на мир в Украйна " , продължи Дзупи.

Папският делегат акцентира, че Светият трон поддържа присъединяване на интернационалната общественост в решаването на казуса.

" Трябва да се избавим от логиката, че военната победа е единствената опция, а разговорът е капитулация " , сподели кардиналът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР