Пъпките на орхидеята изсъхват по няколко причини. Ако искате да

...
Пъпките на орхидеята изсъхват по няколко причини. Ако искате да
Коментари Харесай

Как да предотвратите изсъхването на пъпките на орхидеята?

Пъпките на орхидеята изсъхват по няколко аргументи. Ако желаете да разберете какви са те и по какъв начин да го предотвратите, тогава прочетете потребната информация в тази публикация.

Първата причина е дефицит на хранителни субстанции. Азотът, фосфорът и калият са съществени детайли за естественото действие на орхидеите. В природата орхидеята получава всичко належащо от околната среда, а в лимитираните условия на жилището тя няма от кое място да получи хранителни субстанции, с изключение на посредством поддържане. Ето за какво, не забравяйте да наторявате орхидеята, съгласно инструкциите на опаковката.

Втората причина е появяването на вредители. На първо място, това са трипси. Ако живеете в къща, нашествието на инсекти е много постоянно. Насекомите лишават от орхидеята нужните й хранителни субстанции, с цел да образува пъпки. Затова елементарното предписание е следното: не подценявайте превантивните ограничения против вредителите!

Вижте още: Терлици на една кука

Третата причина е стресът. Пъпките на орхидеята изсъхват основно заради тази причина. За орхидеите стрес са температурните промени: внезапно повишаване от 10 градуса или повече; пропускане на поливане; преполиване; непрекъснато висока температура в стаята (повече от 24 градуса); ниска влажност; дефицит на светлина. Между другото, даже внезапното повишение или понижаване на атмосферното налягане може да повлияе на орхидеята. Някои пъпки стартират да изсъхват преди още да са се образували. Следете орхидеята си и се пробвайте да се погрижите за нея в точния момент.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР