Папилома се образува по тялото и на пръв поглед не

...
Папилома се образува по тялото и на пръв поглед не
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако откъснете папилома?

Папилома се образува по тялото и на пръв взор не съставлява сериозен здравословен проблем. Възможни ли са затруднения при отделяне на папилома?

 отделяне на папилома

Повечето хора се тормозят поради това са неприятни при досег. Ако са повече, не съставляват доста приятна панорама. Причината за появяването им е човешкият папиломен вирус. Тоест, тези дребни заоблени, постоянно ситуирани на крайници, подмишницата или в региона на шията формирания са кожни прояви на вирусна зараза, която постоянно „ повдига “ главата си при понижаване на имунитета, хронични болести, бременност.

В някои случаи папиломите могат да бъдат засегнати от облекла и бижута, което даже може да повреди образуванието и да докара до неговото отлепване

Има случаи, в които хората независимо отделят папиломите, вярвайки, че по този начин няма да навредят на здравето си.

Възможно ли е да се направи това и какви са следствията? Нека разберем.

Какви затруднения могат да зародят при отделяне на папилома?

  1. Папиломите се предизвикват от HPV – човешки папиломен вирус. В множеството случаи това са изцяло доброкачествени неоплазми. НО има и онкогенни варианти на вируса, които могат да причинят злокачествени тумори. Рядко, само че някои могат да се преродят. И такива папиломи несъмнено не могат да бъдат откъснати независимо. Важно е да се в профил в здравно заведение с следващо хистологично проучване. Такива папиломи могат да имат неравномерна форма, да са неравни, да имат разнороден цвят. Това ги разграничава от други формирания.
  2. Папиломът се храни с обособен съд. И вследствие на обособяване на групировката може да се появи щедро кървене. И в случай че папиломът е ситуиран върху лигавица (на гениталиите, например), тогава кървенето може да бъде доста щедро и дълготрайно. Това е различен значим мотив за премахване на папилома от доктор – по време на процедурата съдът, който зарежда образуванието, се каутеризира и може да се избегне кървенето.
  3. Травматизацията на папилома доста усилва риска от злокачествено заболяване. Тоест, в случай че доброкачествена групировка се в профил ненапълно, тя рано или късно може да се трансформира в злокачествена.
  4. При независимо премахване на папилома в асептични условия, може да се появи интензивно инфектиране и даже нагнояване, което е на практика невероятно при лазерно премахване и благодарение на течен азот. Този развой може да остави видим белег върху кожата.

Ето за какво не би трябвало да откъсвате папиломата сами. Ако инцидентно се повреди от украшение или облекла, е належащо мястото да се третира с дезинфекционен разтвор, да се запечата с надеждна лепенка и допустимо най-скоро да се консултирате с доктор.

Ако желаете да премахнете папилома, тогава е по-добре да се свържете със експерт – в болнично заведение това се прави доста бързо, безболезнено и не толкоз скъпо, че да рискувате здравето си.

Източник: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР