Папата аскет върна църквата при хората Трон от орехово дърво

...
Папата аскет върна църквата при хората Трон от орехово дърво
Коментари Харесай

Папа Франциск пристига на посещение у нас

Папата монах върна църквата при хората Трон от орехово дърво чака Светия отец

Негово Светейшество папа Франциск идва на посещаване у нас, с цел да поздрави българския народ и да даде своя благослов за мир и благополучие.

В рамките на тридневното си пътешестване папата ще посети София и Раковски. Светият отец ще се срещне с представители на държавната власт, на дипломатическия корпус и на вероизповеданията, а жителите ще могат да вземат участие в общо пет събития в столицата и Раковски.

Това е второто посещаване на глава на Римокатолическата черква у нас след визитата на папа Йоан Павел Втори през 2002 година. Мотото на визитата на папа Франциск е " Мир на земята ".

Папа Франциск ще дойде на българска земя със аероплан и с публична делегация от 10 души, отпред с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. Светият отец ще бъде придружаван от швейцарски гвардейци и от ватикански жандарми, а за храната му по време на визитата ще се грижат монахини.

На държавното летище в София папата ще бъде посрещнат от премиера Бойко Борисов, с който ще бъде и първата му публична среща. След това папа Франциск ще се срещне с президента Румен Радев, с представители на дипломатическия корпус у нас и с българския патриарх Неофит.

На обяд Светият отец ще се помоли пред иконата на светите братя Кирил и Методий в храм-паметника " Александър Невски " - един хубав жест към българския народ по думите на апостолическия екзарх и ръководител на Епископската конференция на Католическата черква в България монсеньор Христо Пройков.

Папа Франциск ще насочи и обичайното си неделно послание към католиците на площад " Александър Невски ", след което ще се насочи към площад " Александър Батенберг ", с цел да мине измежду хората със своя папамобил. В късния следобяд още веднъж на този площад папата ще взе участие в Света литургия.

Във втория ден от апостолическото си пътешестване Светият отец ще посети град Раковски и ще се срещне с католическата общественост. Вечерта папа Франциск ще се върне в София за кулминационната точка на визитата си - послания за мир с представители на разнообразни вероизповедания.

Във вторник сутринта папата ще си тръгне от страната ни и ще замине за Северна Македония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР