Папагалът Жоро, който през пролетта избяга от къщи и близо

...
Папагалът Жоро, който през пролетта избяга от къщи и близо
Коментари Харесай

Папагалът Жоро се сбогува със свободата! Предаде се, премръзнал

Папагалът Жоро, който напролет избяга от къщи и близо 10 месеца живя в парк Лаута, скъса със свободата. Птицата е била открита премръзнала през вчерашния ден сутринта от семейство, което се разхождало в парка. Те съумели да го заловен и го прибрали в клетка за котки. След това се свързали със притежателя, който бе оставил координатите си на доста места в региона. 
Прочетете още
Папагалът избяга от жилището на стопанина си Георги Христев в Кючук Париж предходната пролет и се засели в Лаута. Постоянните гости на парка всяка заран чуваха характерните pвуци, които Жоро издаваше, а притежателят му идваше съвсем всеки ден, като се опитваше да го примами назад в клетката. 

Въпреки, че използваше най- разнообразни начини, пловдивчанинът по този начин и не съумя да накара Жоро да се приближи задоволително, с цел да го хване. Преди няколко месеца той даже купи женско жако, с цел да накара Жоро да се добрижи. Това обаче също не даде резултат. 

Папагалът е съумял да преживее някак си първите студове преди Нова година, само че не е издържал на следващите ниски температури. 

" Много благодаря на всички хора, които ми помагаха с информация и ми се обаждаха да ми оповестяват, къде е Жоро. Сега той си е вкъщи, на топло и сит. Съжителства добре с женския папагал. Ще внимавам повече отсега нататък " съобщи Георги Христев пред TrafficNews.

Видео:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР