Папа Франциск заяви, че войната в Украйна е показала, че

...
Папа Франциск заяви, че войната в Украйна е показала, че
Коментари Харесай

Папата моли човечеството да се отърси от странния си инстинкт за самоунищожение

Папа Франциск съобщи, че войната в Украйна е посочила, че човечеството би трябвало да се отърси от странния си инстинкт за " самоизтребление " и че пазаруването на повече оръжия не е окончателното решение на какъвто и да е спор, оповестява " Ройтерс ".

Главата на Римокатолическата черква помоли присъстващите на седмичната му обща визита да си спомнят за всички жертви на войната - починалите, в това число " падналите бойци от едната или другата страна ", ранените, бездомните и бежанците.

Нека Господ изпрати духа си, с цел да ни накара да разберем, че войната е проваляне на човечеството , че би трябвало да победим всички, които водят война, уточни той.
 Папата жигосах войната в Украйна като
Папата жигосах войната в Украйна като " перверзна корист с власт "

Тя се водела поради партийни ползи

(Войната) е нужда, която ни унищожава, сподели още папата, като помоли Бог " да ни освободи от тази " нужда от самоизтребление ".

За повторно от началото на войната в Украйна папа Франциск извика призрака на нуклеарна война.

Въпреки че направи редица безапелационни осъждания на войната, той разкритикува Русия единствено имплицитно, като до момента избягваше да я загатва поименно. Използвал е термини като неоправдана експанзия, кръвопролитие и зверства.

Москва твърди, че на 24 февруари е почнала " специфична военна интервенция ", предопределена не да окупира територия, а да демилитаризира Украйна и да я прочисти от това, което счита за рискови националисти. Папа Франциск към този момент отхвърли тази терминология.
 Папа Франциск: В Украйна не се води
Папа Франциск: В Украйна не се води " военна интервенция ", а смъртоносна война

В Украйна текат реки от кръв и се леят сълзи

Нека също по този начин да се молим тези, които ръководят, да схванат, че пазаруването на оръжия и производството на оръжия не е решение на казуса , акцентира той. Решението е да работим дружно за мир, както споделя Библията, с цел да превърнем оръжията в принадлежности на мира, добави Франциск.

В предишното папата е казвал, че средствата, изразходвани за оръжия, би трябвало да бъдат ориентирани към други цели, като да вземем за пример битката с глада по света и създаването и разпространяването на ваксини. Той също по този начин прикани за възбрана на нуклеарните оръжия, заявявайки, че даже притежаването им за въздържане е аморално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР