Папа Франциск заяви, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите

...
Папа Франциск заяви, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите
Коментари Харесай

Папа Франциск гневен и отвратен от изгарянето на Корана в Швеция

Папа Франциск съобщи, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите - Коранът, го е разгневило и отвратило, оповестява " Ройтерс ".

Той осъди и отхвърли разрешаването на този акт като форма на независимост на словото.

" Всяка книга, считана за свята, би трябвало да бъде уважавана, с цел да бъдат уважавани и тези, които имат вяра в нея ", акцентира папата в изявление за вестника на Обединените арабски емирства " Ал Итихад ". " Чувствам се сърдит и погнусен от тези дейности ".

" Свободата на словото в никакъв случай не би трябвало да се употребява като средство за презиране на другите и допускането на това се отхвърля и осъжда ", безапелационен бе главата на Римокатолическата черква.

Миналата седмица мъж скъса и изгори Коран в шведската столица Стокхолм. Последва остра реакция от няколко страни, в това число Турция, на чиято поддръжка Швеция разчита, с цел да получи участие в НАТО.

Въпреки че шведската полиция отхвърли няколко претенции за осъществяване на демонстрации против Корана, съдилищата отхвърлиха тези решения с претекста, че те нарушават свободата на словото.

Вчера група от 57 имюсюлмански страни настоя за групови ограничения за попречване на актове на опозоряване на Корана и акцентира, че интернационалното право би трябвало да се употребява за преустановяване на религиозната ненавист.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР