Папа Франциск заяви, че гладът е нарушение на човешките права.

...
Папа Франциск заяви, че гладът е нарушение на човешките права.
Коментари Харесай

Папа Франциск: Гладът е нарушаване на човешките права

Папа Франциск съобщи, че гладът е нарушаване на човешките права. Светият отец посочи това в обръщението си към участниците в подготвителната среща на високо ниво за системите за издръжка, която ще бъде открита в централата на Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие ФАО, предава ТАСС.

Произвеждаме задоволително храна, с цел да нахраним всички, а мнозина нямат и къшей самун. Това е същински срам, закононарушение, нарушаващо основополагащите човешки права. Задължение на всеки е да отстрани тази неправда с съответни дейности, като води съответна политика на интернационално и на национално ниво, се споделя в публикувания текст на папското обръщение.

Папата отбелязва, че за гарантиране на основополагащите права на индивида би трябвало да бъде реализирана задачата за " нулев апетит ". Не е задоволително единствено да се създава храна, нужни са нов нрав и нови подходи в програмирането и организацията на системите за доставяне с храна, написа още в папското обръщение.

В отчет, публикуван преди откриването на срещата в Рим, италианската асоциация на селскостопанските производители " Колдриети " показва, че вследствие на пандемията цените на питателните артикули в световен проект са нарастнали с 33,9 % спрямо нивото от предходната година. Според специалисти на асоциацията пандемията води до понижаване на покупателната дарба и увеличение на " продоволствената беднотия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР