Папа Франциск заклейми насилието срещу жени, изтъквайки, че това е

...
Папа Франциск заклейми насилието срещу жени, изтъквайки, че това е
Коментари Харесай

Папа Франциск приравни насилието срещу жени с оскверняването на Бог

Папа Франциск жигосах насилието против дами, изтъквайки, че това е като оскверняването на Бог, оповестява " Асошиейтед прес ".

Той посочи, че в случай че желаеме по-добър свят през новата 2020 година, би трябвало да се отнасяме с почитание към дамите.

Той добави, че присъединяване на дамите в политиката е от основно значение човечеството да бъде по-мирно и обединено.

В новогодишната си проповед по време на литургията в базиликата " Свети Петър ", Франциск жигосах " какъв брой доста пъти женски тела са жертвани върху осквернения олтар на рекламите, на облагата, на порнографията ". Той се оплака, че макар че дамите са по негови думи " извори на живота ", те са непрестанно обиждани, бити, изнасилвани, принуждавани към проституция или са принудени да вършат аборти.

Франциск приветства дамите като " донори и медиатори на мира " и прикани те да станат " изцяло свързани " с вземането на решения, с цел да стане светът по-сплотен и по-спокоен.

" Завоеванието за дамите е завладяване за цялото човечество ", акцентира главата на римокатолическата черква.

В мненията си Франциск не е загатнал предразсъдъците към дамите в католическата черква. Според учението на Ватикана дамите не могат да стават свещеници. Някои консервативни среди в католическата черква също по този начин са скандализирани от енориите, които разрешават на девойки да служат в олтара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР