Папа Франциск вече заговори за погребение. Той разкри точно как

...
Папа Франциск вече заговори за погребение. Той разкри точно как
Коментари Харесай

Папа Франциск вече заговори за погребение: Ето как иска да бъде изпратен в последния си път

Папа Франциск към този момент заприказва за заравяне. Той разкри тъкмо по какъв начин би желал да бъде заровен. Оказва се, че духовникът не държи на пищен обред. Той желае да тялото му да бъде изложено единствено в ковчег, а не и на дървена катафалка, както се практикуваше до момента в Църквата.

Папа Франциск желае да бъде заровен „ с достолепие, само че като всеки християнин “

Светият отец е опростил доста ритуала по погребването си в бъдеще. Той е настоял да има едно, а не две бдения и никаква гала по затварянето на ковчега му.

Всичко това излиза наяве от книгата-интервю на Хавиер Мартинес – „ Брокал “. Тя излиза на 3 април и се разгласява от издателство „ Планета “. Нарича се „ El sucesor “.

Франциск добавя, че погребението на предшественика му Бенедикт XVI било последната гала, извършена по този метод

Това значи, че тяло на папата няма да се излага отвън ковчег, както се правеше в предишното. То се полагаше върху специфична дървена катафалка.

„ Говорих с парад майстора и премахнахме този и други детайли. Сегашният обред беше прекомерно натоварен “, споделя папа Франциск.

Той добавя, че желае да бъде заровен в базиликата „ Санта Мария Маджоре “. И по-точно в стаята, където се съхранявали свещниците.

„ Това е мястото и ми потвърдиха, че всичко е готово “, споделя той.

Изборът на папата е поради обстоятелството, че базиликата му била обичана още от времето, когато бил кардинал. Той постоянно ходил да се моли в нея. Ф

Франциск споделя и любопитна преживелица

Веднъж се пробвали да го излъгват, пробвайки да му продадат часовник. Тогава кардиналът, със светско име Берголио, дал отговор, че няма пари. После извън му споделили, че в случай че си бил извадил портфейла, щели да му ударят пестник и да му вземат парите.

В книгата папата приказва и за отдалечаването си от дон Георг Генсвайн. Той бе историческият персонален секретар на Бенедикт XVI още от кардиналския му интервал.

Франциск споделя, че показал липса на достолепие и човечност след кончината на предшественика му. Папата има поради публикуването на книгата на Генсвайн „ Нищо друго с изключение на истината “. За да й направи промоция, дон Георг дал изявление на немското католическо издание „ Ди Тагеспост “, в което казвал по какъв начин новите правила на папа Франциск, ограничаващи отслужването на месите на латински, „ разрушили сърцето на Бенедикт XVI “. Това изявление отдалечило още повече Франциск от Георг Генсвайн.

Източник: 24 часа 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР