Папа Франциск се срещна днес отделно с израелски роднини на

...
Папа Франциск се срещна днес отделно с израелски роднини на
Коментари Харесай

Папата: Конфликтът между Израел и Хамас е прераснал от война към тероризъм

Папа Франциск се срещна през днешния ден настрана с израелски родственици на заложници, държани от " Хамас ", както и с палестинци със фамилии в Газа. Той разгласи, че спорът е надхвърлил войната и се е трансформирал в " тероризъм ", оповестява " Ройтерс ".

По време на общата си визита на площад " Св. Петър " малко след ранните утринни срещи в резиденцията си, Папата съобщи, че е чул непосредствено как  " и двете страни страдат " в спора.  " Това вършат войните. Но тук отидохме оттатък войните. Това не е война. Това е тероризъм ", уточни той и помоли за молебствия и двете страни " да не вървят напред със пристрастености, които в последна сметка убиват всички ".

И двете групи организираха обособени конференции по-късно през днешния ден.

Папата организира срещите и изрази позицията си часове откакто държавното управление на Израел и " Хамас " се споразумяха за четиридневна пауза в боевете между тях. Тя ще разреши доставки на помощи, както и освобождението на минимум 50 заложници, хванати от екстремистите, в подмяна на минимум 150 палестински пленници, арестувани в Израел.

Израел сложи Газа под блокада и безмилостни бомбардировки след началото на войната сред тях през октомври.

Оттогава повече от 13 000 поданици на Газа са били убити, като към 40% от тях са били деца, съгласно медицински чиновници в Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР