Папа Франциск се помоли за Хаити, където през последните дни

...
Папа Франциск се помоли за Хаити, където през последните дни
Коментари Харесай

Папата призова за мир в Хаити

Папа Франциск се помоли за Хаити, където през последните дни незаконни банди провокираха безпорядък, съобщи Агенция Франс Прес.


" Следя със угриженост и болежка сериозната рецесия, която засегна Хаити, и епизодите на принуждение, които се случиха през последните дни ", сподели 87-годишният папа след неделната молитва " Ангел Господен ".

" Близък съм до Църквата и до скъпия хаитянски народ, който от години страда толкоз доста ", добави той.

Той насочи молебствия за преустановяване на насилието, като прикани всички страни да работят за мир и помиряване, " с възобновената поддръжка на интернационалната общественост ".

Престъпните групировки, които към този момент управляват огромна част от столицата Порт-о-Пренс, както и пътищата, водещи към останалата част на страната, отприщиха безпорядък, до момента в който се опитваха да смъкват министър-председателя Ариел Анри от поста водач на най-бедната страна в Западното полукълбо.

В резултат на размириците 362 000 хаитяни са вътрешно разселени - повече от половината от тях са деца, а някои са принудени да се местят неведнъж, заяви Международната организация по миграция (МОМ). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР