Папа Франциск съветва хората да отхвърлят бога на парите, както

...
Папа Франциск съветва хората да отхвърлят бога на парите, както
Коментари Харесай

Папата: Отхвърлете бога на парите, служете на другите

Папа Франциск поучава хората да отхвърлят " бога на парите ", както и този на консуматорството, удоволствията, триумфа и егоизма , оповестява " Асошиейтед прес ".

В своята проповед в базиликата " Св. Петър " за отбелязване на Богоявление, Франциск насърчи хората да се съсредоточат върху това да служат на другите, а не на себе си .

Той също по този начин прикани миряните да се концентрират върху значителното, като се отърват от това, което той назовава " безполезни неща и зависимости ", които вкочаняват сърцата и объркват мозъците .

Празникът Богоявление напомня пътуването на влъхвите, или тримата царе, с цел да донесат дарове на бебето Иисус, което Йоан Кръстител кръщава в река Йордан.

Вярващите, настоя Франциск, би трябвало да оказват помощ на страдащите по кьошетата на живота , изтъквайки, че Иисус участва в тези хора. Подчертавайки принцип на своето служене като папа, Франциск сподели, че " вярата не е просто набор от изтънчени учения ", а апел да се обича Бог .

В Милано градските управляващи предоставиха обяд в хотел на 200 бездомници, като метод да доставят празнична наслада на нуждаещите се.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР