Папа Франциск произнесе традиционната си благословия Урби ет Орби към

...
Папа Франциск произнесе традиционната си благословия Урби ет Орби към
Коментари Харесай

На Католическия Великден папа Франциск призова за мир

Папа Франциск произнесе обичайна си благословия Урби ет Орби към града и към света. Светият отец прикани международните водачи да чуят апелите за мир, в това число в опустошената Украйна.

За първи път от 2019 година папа Франциск отслужи великденската меса пред аудитория на осъществявания с хора площад " Свети Петър ". След молби на майките, папата спря папамобила, с цел да благослови две момчета. Светият отец произнесе пасхалното си обръщение " Към града и към света " пред близо 50 000 души.

Мирът е вероятен, мирът е нужен, мирът е съществена наша отговорност, дано има мир за изтерзаната от война Украйна, сподели главата на Римокатолическата черква.

" Нашите погледи също са изпълнени с съмнение в това Възкресение Христово на война. Видяхме прекалено много кръв, прекалено много принуждение. Също и нашите сърца се извършиха със боязън и тъга, до момента в който толкоз доста наши братя и сестри трябваше да се крият, с цел да се защитят от бомбите ", съобщи папа Франциск.

Нося в сърцето си всичките многочислени украински жертви, милионите бежанци, разграничените фамилии, разрушените градове, сподели още папата.

Той прикани спорът в Европа да ни накара да бъдем по-внимателни и към други премеждия и болки в други райони на света.

85-годишният папа приказва за мир и помиряване сред израелци и палестинци и още в Сирия, Ирак, Либия, Афганистан и Демократична Република Конго, където се чака на посещаване през юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР