Папа Франциск призова в неделя за дипломатическо решение на войната

...
Папа Франциск призова в неделя за дипломатическо решение на войната
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за дипломатическо решение на войната в Украйна

Папа Франциск прикани в неделя за дипломатическо решение на войната в Украйна, което да докара до обективен и дълготраен мир, като ден по-рано беше маркирана втората годишнина от съветската инвазия, предава " Ройтерс ".

" Толкова доста жертви, ранени, опустошения, тъга и сълзи в интервал , който става извънредно дълъг и чийто край не се вижда. Това е война, която освен опустошава този район, само че и отприщва световни талази от ненавист и боязън ", Това сподели папа Франциск по време на седмичното си обръщение Ангел Господен.

" Аз моля да се откри малко човещина , с цел да се основат условия за дипломатическо решение в търсене на обективен и дълготраен мир ", сподели той.

Ръководителите на Г-7   да поддържат изтощената от война Украйна , а, за да покажат взаимност на втората годишнина от съветската инвазия.

Франциск сподели, че също е угрижен за ескалацията на насилието в източния район на Демократична република Конго (ДРК).

Миналата седмица жестоки конфликти ескалираха сред армията на ДРК и подкрепяните от Руанда бунтовници тутси, водени от М23, в източно Конго, убивайки десетки и разселвайки стотици хиляди.

" Присъединявам се към епископите в техния апел да се молим за мир, надявайки се за завършек на конфликтите и търсене на същински и градивен разговор ", сподели той.

Папа Франциск повтори молитвите си за Израел, за палестинците и за " многото разкъсвани от войни нации ".
 Папа Франциск още веднъж анулира съботните срещи поради лек грип
Папа Франциск още веднъж анулира съботните срещи поради лек грип

Това се споделя в изказване на Ватикана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР