Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си за ограничаване

...
Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си за ограничаване
Коментари Харесай

Папата: Климатичните промени превръщат Земята в пустиня и развалини

Папа Франциск прикани държавните управления да изпълнят уговорките си за ограничение на климатичните промени, предупреждавайки, че продължителното неустойчиво развиване и необузданото ползване заплашват да трансфорат Земята в голяма купчина " отломки, пустини и боклуци ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Франциск насочи апела си по време на конференция във Ватикана, отбелязваща третата годишнина от неговата енциклика за околната среда под наслов " Хвала Тебе ". Документът, предопределен да подтиква дейностите на конференцията за климата в Париж през 2015 година, прикани за смяна на парадигмата в връзките на човечеството с Майката природа.

В мненията си Франциск прикани държавните управления да съблюдават уговорките, поети с Парижкото съглашение за климата и настоя, че институции като Международния валутен фонд и Световната банка имат значима роля за поддръжка на промените, насърчаващи устойчивото развиване.

Той предизвести: " Налице е действителна заплаха да оставим на бъдещите генерации единствено развилини, пустини и боклуци. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР