Папа Франциск призова народите на света да се молят Божията

...
Папа Франциск призова народите на света да се молят Божията
Коментари Харесай

Папа Франциск: Светът прави стъпки назад

Папа Франциск прикани народите на света да се молят Божията майка да избави света от нуклеарна война. Главата на Римокатолическата черква разяснява тематиката в тирада пред участници в пленерната среща на Папската академия на науките, съобщи ТАСС.

„ След две трагични международни войни изглеждаше, че светът се е научил да върви напред, като зачита човешките права и интернационалното право, както и всички форми на взаимоотношение. Но, за жалост, в този момент виждаме признаци на стъпки обратно “, сподели папата.

Понтификът изрази мнение, че сега се възраждат остарели спорове, нарастват национализмът и експанзията, „ пораждат войни за превъзходство “, които носят опустошение. Тъжно е и че се водят доста въоръжени спорове по едно и също време, добави той.

„ Вече приказвах за Третата международна война „ в елементи “ от света, само че през днешния ден евентуално към този момент можем да приказваме за тотална международна война. Днес още веднъж е належащо да се молим за попречване на нуклеарна война, тъкмо както го направи преди време Свети Йоан Павел II ", добави Папата.

Преди дни понтификът предизвести, че Европа и целият свят са разтърсени от „ изключително сложна война “, в която се нарушава интернационалното право и има риск от нуклеарна ескалация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР