Папа Франциск призна, че католическата църква, "ранена от своя грях",

...
Папа Франциск призна, че католическата църква, "ранена от своя грях",
Коментари Харесай

Папата призна, че църквата не се е вслушала във воплите на жертвите

Папа Франциск призна, че католическата черква, "ранена от своя грях ", не се е вслушала в жертвите, съобщи Франс прес.

Той съобщи това през вчерашния ден в проповед пред свещеници и семинаристи по време на литургия в панамската катедрала "Санта Мария ла антигуа ", на фона на свадите за полови похищения, раздрусали църквата.

,,Гледката по какъв начин една черква, ранена от своите грехове, толкоз постоянно не се вслушва във воплите " на жертвите води до "липса на вяра ", която подкопава вярата, акцентира папата. Посланието беше отправено няколко седмици преди международна среща на висши духовници, отдадена на отбраната на малолетните и малолетните.

Временният представител на Ватикана Алесандро Джизоти увери в петък, че тематиката е в центъра на вниманието на папа Франциск.

,,Това не е началото на битката, това е кръстен път, евентуално най-тежкият, който можем да си представим ", акцентира той.

Последното посещаване на папата в Латинска Америка беше през януари предходната година в Чили. Там той поддържа неумело свещеник, обвинен в прикриване на дейностите на духовник педофил. Посещението се трансформира във крушение и преломен миг за Франциск, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР