Папа Франциск приключи посещението си в Монголия след 5 дни,

...
Папа Франциск приключи посещението си в Монголия след 5 дни,
Коментари Харесай

Папа Франциск приключи посещението си в Монголия

Папа Франциск завърши визитата си в Монголия след 5 дни, в които беседва с водачите на азиатската страна и с локалната католическа общественост. Със специфична гала от държавното управление изпратиха първия глава на Римокатолическата черква, който посещава страната им. 

Въпреки че в Монголия живеят към 1500 католици, доста повече хора се стекоха по улиците, с цел да видят папата. Някои даже дойдоха от прилежащи страни. 

" Успях да се срещна с папата и да стисна ръката му по покана на кардинал. Не съм католичка, само че имам близки, които са. Имам мощна податливост към тази вяра, тъй като промени живота ми и даде вярна посока на сина ми в живота му ", съобщи Долгормаа Чимедорж, локален гражданин.

Миналата седмица Франциск беше посрещнат с военни почести от водачите на Монголия. В рамките на визитата си отслужи меса, по време на която прикани католиците в прилежащ Китай да бъдат " положителни християни и положителни жители ". Но през последните години Пекин опитва да ограничи чуждото въздействие.

Освен това откри нов подслон за бездомни хора и жертви на домашно принуждение в монголската столица и посети катедралата " Св. Петър и Павел ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР