Папа Франциск прие на аудиенция днес италианската министър-председателка Джорджа Мелони,

...
Папа Франциск прие на аудиенция днес италианската министър-председателка Джорджа Мелони,
Коментари Харесай

Папата прие италианската министър-председателка Джорджа Мелони и семейството ѝ

Папа Франциск одобри на визита през днешния ден италианската министър-председателка Джорджа Мелони, предадоха АНСА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. Мелони се срещна и с други високопоставени представители на Римокатолическата черква.

Светият трон назова диалозите " сърдечни ". Заедно с Мелони бе и фамилията ѝ - 6-годишната ѝ щерка Джиневра и сътрудникът ѝ Андреа Джамбруно.

Мелони, която встъпи в служба през октомври отпред на най-дясното държавно управление в следвоенната история на Италия, е корав реакционер католик, отбелязва Ройтерс. 45-годишната италианска министър-председателка е съперник на абортите, касае се с съмнение към ЛГБТ общността и е известна с това, че се дефинира като " майка, италианка и християнка ".

Въпреки това съществуват и евентуални разломи сред нея и папата, защото Франциск е неприкрит бранител на правата на мигрантите, до момента в който Мелони се застъпва за твърда гранична политика, отбелязва още Ройтерс.

Аудиенцията на италианската министър-председателка при папата продължи 35 минути, показва АНСА. След това Мелони беседва с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и със секретаря за връзките с страните (де факто министър на външните работи) архиепископ Пол Ричард Галахър.

" По време на сърдечните диалози ", Мелони, Паролин и Галахър разискаха " редица въпроси, свързани със общественото състояние в Италия ", в това число бедността, фамилните въпроси, образованието и демографската рецесия. Те са разговаряли също за Европа, Украйна и миграцията, заяви Светият трон в изказване.

Следвайки традицията, министър-председателката и папата си размениха дарове, в това число статуетка на ангел, която Мелони, която е колекционер, подари на Франциск.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР