Папа Франциск почете днес паметта на покойния папа Бенедикт Шестнадесети,

...
Папа Франциск почете днес паметта на покойния папа Бенедикт Шестнадесети,
Коментари Харесай

Папа Франциск почете паметта на покойния папа Бенедикт, който почина преди година

Папа Франциск уважи през днешния ден паметта на починалия папа Бенедикт Шестнадесети, който умря тъкмо преди една година, съобщи Асошиейтед прес.

Франциск изрази възхищението си от любовта и мъдростта на починалия папа, а персоналният секретар на Бенедикт изрази вярата си, че един ден починалият може да бъде разгласен за светец.

Бенедикт Шестнадесети, който стана първият папа от шест века, отдръпнал се от Светия трон, умря на 31 декември предходната година във ватикански манастир. Той умря на 95-годишна възраст и бе заровен под базиликата " Свети Петър ".

Вярващите изпитват " огромна обич, признателност и удивление " към Бенедикт, сподели папа Франциск.

Франциск постоянно е изразявал възхищението си от решението на папа Бенедикт да се отдръпна и е казвал, че може да последва образеца му. След кончината на Бенедикт обаче Франциск възприе по-скоро позицията, че да си папа е за цялостен живот и че се е открил консенсус, че съжителството на двама папи във Ватикана е основало проблеми, за оправянето с които би трябвало да се намерения, преди още веднъж някой папа да се отдръпна, отбелязва АП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР