Папа Франциск отслужи тази вечер тържествена бдителна меса в базиликата

...
Папа Франциск отслужи тази вечер тържествена бдителна меса в базиликата
Коментари Харесай

Как Италия посреща Рождество Христово?

Папа Франциск отслужи довечера тържествена бдителна меса в базиликата " Свети Петър " за към 2000 души, като присъединяване беше лимитирано от COVID-19 до към една пета от размера в годините преди пандемията, съобщи Ройтерс.

Снимка: EPA

Той съобщи, че хората, които са безразлични към бедните, наскърбяват Бога, като прикани всички да " погледнат оттатък всички светлини и украси " и да си спомнят за най-нуждаещите се.

Снимка: EPA

От работилницата на Дядо Коледа до коледните базари, тематични концерти, театри и впечатляващи светлинни съоръжения - високото равнище на имунизация върна магията на Коледа в Италия.

Традицията на Бъдни вечер повелява празника да бъде посрещнат със фамилията вкъщи. Тази година италианците ще имат избор, защото за първи път от пандемията насам заведенията за хранене ще бъдат отворени за празниците. В заведението на Мариялаура Салез празничното меню е готово.

" Благодарим на Бога, че не сме затворени, както предходната година и за благополучие хората могат да дойдат и да бъдем дружно, спазвайки всички ограничения антиковид “, сподели Мелио Фреско.

Разпространението на COVID-19 в Италия удължи изключителното състояние и държавното управление вкара нови ограничения за пътуващите. Въпреки това в един от хотелите анулирани резервации няма.

Въведените преди ден ограничения понижават валидността на имунизационния документ на 6 месеца, носенето на маски навън става наложително, а нощните заведения остават затворени до 31 януари.

" Нека не живеем подправено, комерсиално Рождество ". Така папа Франциск се обърна към вярващите при започване на коледните празници.

Утре, тъкмо в 12 ч., Светият отец ще насочи и своето коледно обръщение към света и благословията " Urbi et Orbi ". За първи път от две години насам вярващите ще бъдат дружно на площад " Свети Петър ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР