Папа Франциск отправи критики относно реакцията от страна на африканските

...
Папа Франциск отправи критики относно реакцията от страна на африканските
Коментари Харесай

След решението на папата за благословия на гей двойки, африканските епископи с реакция

Папа Франциск насочи рецензии по отношение на реакцията от страна на африканските епископи след неговото решение, и ги дефинира като „ специфичен случай “, повлиян от културата.

Симпозиумът на епископските конференции на Африка и Мадагаскар (SECAM), асоциация на католически епископи на континента, се опълчи на решението на папата да утвърди нелитургични благословии за гей двойки, описвайки такива благословии като несъответствуващи.

Но в изявление за италианския вестник La Stampa, оповестено в понеделник, Франциск сподели, че критиците на неговата декларация „ принадлежат към дребни идеологически групи “, като се изключи африканците, за които той сподели, че са „ обособен случай “, тъй като „ за тях хомосексуалността е нещо „ неприятно “ от културна позиция (и) те не го толерират. ”

Подкрепа
Миналия месец папата поддържа радикална смяна в позицията на църквата по отношение на еднополовите съюзи, като позволи благословиите за гей двойки, които доктриналната работа на Ватикана предизвести, че не би трябвало да се включват в църковните ритуали и литургични обреди или да се предават по време на цивилен съюз.

Африкански католически епископи споделиха в писмо, че утвърждението на папата „ провокира потрес “ на континента и „ пося неправилни схващания и безпокойствие в мозъците на мнозина “, в това число пастори.

„ Ние, африканските епископи, не считаме за уместно Африка да благославя хомосексуалните съюзи или еднополовите двойки, тъй като в нашия подтекст това би провокирало комплициране и би било в директно несъгласие с културния етос на африканските общности “, добави писмо, издадено на 11 януари от президента на SECAM, кардинал Фридолин Амбонго.
Хомосексуалността е противозаконна в част от Африка, където са признати едни от най-суровите закони против гейовете в света. Африкански страни като Уганда санкционират еднополовите полови връзки с пожизнен затвор и предписват смъртно наказване за „ усложнена хомосексуалност “, описвана като секс с малолетно лице, блудничество или правене на секс, до момента в който е ХИВ положителен.

Африканските епископи настояват, че „ културният подтекст в Африка, надълбоко затвърден в полезностите на естествения закон по отношение на брака и фамилията, в допълнение усложнява приемането на съюзи на лица от един и същи пол, защото те се преглеждат като противоречащи на културните правила и вътрешно подкупен. ”

Призиви за противоположен завой на Ватикана
Католическите епископи в Централна Азия също приканиха за анулация на директивата на папата, одобряваща благославянето на еднополови хора.

Казахстанските епископи Томаш Пета и Атанасий Шнайдер взаимно описаха благословиите за еднополовите съюзи като несъгласие на вековната процедура и теория на Католическата черква.

„ Да благославяш двойки в нередовно състояние и еднополови двойки е сериозна корист с най-святото име на Бог “, споделиха проповедниците, които управляват архиепископията на Света Мария в столицата на страната Астана.
„ Молим папа Франциск да анулира разрешението да благославя двойки в нередовно състояние и еднополови двойки, тъй че католическата черква да може ясно да свети като дирек и основа на истината “, прибавиха те в взаимно изказване на X, до момента в който възбрана на свещениците в архиепископията да одобряват или правят такива благословии.
Насоките на Ватикана обаче получиха мощна поддръжка от епископи в цяла Европа, в това число католически духовници във Франция, Австрия и Германия.

Френският архиепископ Ерве Жиро сподели предишния месец, че може да благослови гей двойка, защото счита, че сходна благословия не значи приемане на еднополов съюз.

„ Аз самият бих могъл да благословя двойка от един и същи пол, тъй като имам вяра, че това се основава на красива концепция за благословия, съгласно Евангелието и стила на Христос “, сподели Жиро, който оглавява архиепископията на Сен в централна Франция Католически вестник La Croix.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР