Папа Франциск обяви, че е поискал среща с руския президент

...
Папа Франциск обяви, че е поискал среща с руския президент
Коментари Харесай

Папа Франциск поискал среща с Путин, повече от месец чака отговор

Папа Франциск разгласи, че е изискал среща с съветския президент Владимир Путин в Москва към три седмици след началото на нашествието в Украйна, с цел да се опита да спре войната, само че не е получил отговор , оповестяват " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ".

Папа Франциск, който направи невиждано посещаване в съветското посолство, когато стартира войната, уточни, че към 20 дни след спора е помолил държавния ватикански секретар кардинал Пиетро Паролин да изпрати известие за поисканата среща до Путин.

В изявление за италианския вестник " Кориере каузи Сера " папата акцентира, че е подготвен да посети Москва.
 Папата за Украйна: Нека оръжията замлъкнат и тези, които имат силата да спрат войната, чуят вика за мир
Папата за Украйна: Нека оръжията замлъкнат и тези, които имат силата да спрат войната, чуят вика за мир

Франциск сподели, че войната го кара да " страда и плаче "

" Разбира се, належащо е водачът на Кремъл да даде някаква опция. Все още обаче не сме получили отговор и продължаваме да настояваме, макар че се притеснявам, че Путин не желае да се състои тази среща в този миг. Но по какъв начин да не спреш толкоз доста грубост? " , запита той.

Папа Франциск съобщи, че главата на съветската православна черква патриарх Кирил, който даде цялостната си поддръжка за войната, " не може да стане църковен асистент на Путин ".

Той уточни, че е разговарял с в продължение на 40 минути посредством видеоконферентна връзка и " с листи в ръка той прочете всички оправдания за войната. Изслушах го и му споделих: Нищо от това не разбирам. Братко, ние не сме духовници на страната, не можем да използваме езика на политиката, а този на Исус. Затова би трябвало да намерим пътищата на мира, да спрем стрелбата с оръжие ".

Преди актуалното изявлението 85-годишният папа Франциск не е споменавал обществено Русия или Путин от началото на спора на 24 февруари. Той обаче не остави подозрение коя страна подлага на критика, употребявайки термини като неоправдана експанзия и инвазия и негодувайки против
 Папа Франциск: Войната се води от националистически ползи
Папа Франциск: Войната се води от националистически ползи

От самия изток на Европа, където изгрява светлината, пристигна леденият вятър на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР