Папа Франциск, който преди два месец претърпя операция на дебелото

...
Папа Франциск, който преди два месец претърпя операция на дебелото
Коментари Харесай

Папата вече може да яде всичко след операцията на дебелото черво

Папа Франциск, който преди два месец претърпя интервенция на дебелото черво, описа, че с помощта на тази намеса може да яде към този момент каквото си изиска и да води изцяло естествен живот, съобщи Асошиейтед прес. Франциск бе опериран на 4 юли в клиника в Рим.

В авансово записано изявление за испанското католическо радио КОПЕ, излъчено през днешния ден, папата съобщи: " Сега мога да хапвам всичко, което не беше допустимо преди този момент поради дивертикулата ". Франциск описа, че към момента взима постоперативни лекарства, до момента в който, както той самичък сподели, мозъкът му свикне с това, че към този момент има с 33 сантиметра по-късо дебело черво.

Папата показа, че мъж, работещ като здравна сестра във Ватикана, го е предиздвикал да се оперира вместо да разчита на антибиотици поради чревното инфектиране, от което страдал. " Той ми избави живота ", споделя папата.

Франциск безусловно се изсмя по време на изявлението на някои клюки, появили се в италиански медии, че поради здравословните си проблеми може да подаде оставка. " Когато папата е болен, постоянно духа бризът или се развихря ураганът на конклава ", пошегува се той и добави, че стои на страна от слуховете, като чете единствено един италиански ежедневник и не гледа в никакъв случай телевизия, съобщи Франс прес.

В предишното Франциск отново благодари на здравна сестра, която през 1957 година му избавила живота в Аржентина, като удвоила без да пита предписаните му антибиотици против сериозна зараза на белия дроб.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР