Папа Франциск каза в сряда, че Католическата църква се нуждае

...
Папа Франциск каза в сряда, че Католическата църква се нуждае
Коментари Харесай

Папа Франциск: Църквата се нуждае от пречистване

Папа Франциск сподели в сряда, че Католическата черква се нуждае от " непретенциозно и продължително пречистване " , с цел да се оправи с " измъчените крясъци " на жертвите на полово принуждение от духовници, с които той се срещна уединено в първия ден от визитата си до Португалия.

Франциск приказва в Лисабон при започване на петдневно посещаване в страната, в което се надява да даде сила на младите католици по време на Световния ден на младежта, най-големият католически фестивал в света.

Преди шест месеца отчет на португалска комисия разкри , че минимум - най-вече свещеници - в продължение на седем десетилетия.

Кризата " ни приканва към смирено и продължаващо филтриране , започвайки с измъчените крясъци на жертвите, които постоянно би трябвало да бъдат одобрявани и изслушвани ", сподели Франциск в послание към епископи, свещеници и религиозни сестри на вечерна вечерня в манастир.

Той приказва за днешното " възходящо отделяне от практикуването на вярата " , като сподели, че то е било очебийно от необятно публикуваното отчаяние и яд от световната рецесия с злоупотребите и други кавги.

Франциск се срещна уединено с 13 жертви на принуждение в посолството на Ватикана в Лисабон в сряда вечерта.

Ватиканът добави, че жертвите са били съпроводени от някои представители на институции на португалската черква, виновни за отбраната на малолетните.

Конференцията на епископите на Португалия съобщи в изказване , че срещата е " от пътя на помиряването, който Португалската черква в Португалия следва в тази област, поставяйки жертвите преди всичко, сътрудничейки за тяхното обезщетение и възобновяване, тъй че да им е допустимо да гледай към бъдещето с вяра и актуализирана независимост ".
 Папа Франциск дойде в Португалия по случай деня на младежта
Папа Франциск дойде в Португалия по случай деня на младежта

Както и с цел да разисква скандал в църквата обвързван със полово насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР