Папа Франциск е уредил прехвърлянето на 50 мигранти от Кипър

...
Папа Франциск е уредил прехвърлянето на 50 мигранти от Кипър
Коментари Харесай

Папата ще помогне на 50 мигранти да се прехвърлят от Кипър в Италия

Папа Франциск е уредил прехвърлянето на 50 мигранти от Кипър в Италия по случай визитата му в Кипър идната седмица, е декларирал източник от Ватикана, представен от Ройтерс.

Мигрантите ще бъдат трансферирани след визитата на папата, която стартира в четвъртък, като най-вероятно това няма да стане преди Коледа заради логистични аргументи, е споделил източникът.

Говорителят на кипърското държавно управление Мариос Пелеканос съобщи, че папата е изразил желание да трансферира избран брой мигранти от острова в Рим, само че не даде повече детайлности.

"Това е осезателен израз на взаимност от страна на главата на Римокатолическата черква към нуждаещите се, който удостоверява, че Ватиканът признава казуса, пред който е изправена през днешния ден Република Кипър заради засилените миграционни потоци, и потребността от заслужено систематизиране сред страните-членки на Европейски Съюз ", сподели Пелеканос.

Пристигналите в Кипър до момента през тази година са с 38 % повече, в сравнение с през цялата 2020 година, демонстрират публични кипърски данни.

Много от тях минават през "Зелената линия ", демаркационната линия сред следената от държавното управление южна част на острова и окупираната от Турция северна. От 10 868 пристигнали мигранти в интервала януари - октомври 2021 година над 9000 са минали по този път. Много от тях са от Сирия, само че през последните години внезапно се усилва броят на незаконните мигранти от Субсахарска Африка.

Папа Франциск ще бъде в Кипър в интервала 2-4 декември, след което ще отпътува за Гърция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР