Папа Франциск беше изписан от болницата в петък сутринта, девет

...
Папа Франциск беше изписан от болницата в петък сутринта, девет
Коментари Харесай

"По-добре от преди": Папата излезе от болницата

Папа Франциск беше изписан от болничното заведение в петък сутринта, девет дни след интервенция за възобновяване на коремна херния и неговият доктор сподели, че е по-силен от преди, заяви Ройтерс.

86-годишният понтифекс напусна римската болница " Джемели " в инвалидна количка, ухилен и махащ на кореспонденти и доброжелатели на основния вход.

" Папата е добре. Той е в по-добра форма от преди ", сподели пред кореспонденти Серджо Алфиери, който оперира Франциск на 7 юни.

 Папата сполучливо претърпя коремна интервенция под цялостна анестезия Папата сполучливо претърпя коремна интервенция под цялостна анестезия

Ватиканът сподели, че той ще насочи обедната си молитва в неделя на площад " Свети Петър " и ще възобнови частните аудиенции идната седмица, само че ще пропусне общата визита в сряда на площада, " с цел да отбрани следоперативното си възобновяване ".

Франциск би трябвало да одобри президента на Куба Мигел Диас-Канел във вторник и президента на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва в сряда.

Преди да се върне във Ватикана, Франциск спря да се помоли пред иконата на Мадоната в базиликата " Санта Мария Маджоре " (където е гробът на Св. Кирил), един от неговите традиции, когато се връща от пътешестване или престой в болница.

Когато стигна до портата на Ватикана, той излезе за малко от колата си и като постоя за минута и благодари на всеки по настрана от полицейския конвой, който го придружаваше.

Неговият хирург сподели, че папата е задоволително добре, с цел да пътува и че ще може да извършва отговорностите си по-добре от преди, тъй като към този момент няма да изпитва дискомфорт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР