ПАОК (Солун) си върна първото място в гръцката Суперлига след

...
ПАОК (Солун) си върна първото място в гръцката Суперлига след
Коментари Харесай

Гърция е луда по Десподов! Този път звездата на ПАОК разплата детелините

ПАОК (Солун) си върна първото място в гръцката Суперлига след значима победа с 2:1 над Панатинайкос в среща от 20-ия кръг. В основен воин за триумфа на двуглавите орли се трансформира българският капитан Кирил Десподов, който вкара два гола и беше най-хубав в техните редици. Десподов остана на терена 71 минути, след което беше сменен от сърбина Андрия Живкович.

Десподов вкара своите голове в доста значими моменти. Най-напред откри резултата малко преди края на първото полувреме, а по-късно затвърди триумфа на своя отбор с гол 5 минути след изравнителното попадение на Панатинайкос от дузпа. Така българинът към този момент има 8 попадения за състезание за гръцкия си тим и 2 в европейските шампионати. Любопитното е, че предходната седмица той отново вкара два гола за отбора си във вратата на Волос.
 Жейнов: От Цволе ни твърдят, че Филип ще играе постоянно
Жейнов: От Цволе ни твърдят, че Филип ще играе постоянно

Разкри за какво се е стигнало до края на наема му във ФК Лос Анджелис

С днешния си триумф ПАОК е еднолично отпред с 47 точки, пред АЕК (Атина) с 45 и Панатинайкос с 44. Олимпиакос е на 4-о място с 41 след триумфа по-рано през днешния ден с 3:1 над Янина.

Двата тима започнаха внимателно и в първия половин час имаше по една прилична обстановка пред двамата вратари. В 39-ата минута след свободен удар отляво за ПАОК, топката стигна до Кулиеракис, който удари с глава и означи. Голът обаче беше тестван с ВАР за възможна засада на гръцкия стопер и такава беше доказана. Но малко по-късно домакините вкараха. Капитанът на България откри резултата две минути преди края на първото полувреме, когато на скорост приключи контраофанзива и съвършен пас на Тайсон. Бразилецът изведе Десподов сред крайния и централния защитник, а крилото от Кресна с мощен удар не остави късмет на вратаря на гостите Бартоломей Драговски.

Три минути след началото на второто полувреме гостите изравниха. Капитанът на ПАОК Тайсон настъпи на границата на наказателното поле Тасос Бакасетас и съдията Рохит Саги от Норвегия след консултация с сътрудниците си от системата ВАР отсъди дузпа. Потърпевшият Бакасетас застана зад топката и вкара за 1:1, като това е негов първи гол с екипа на детелините от Солун.

Но единствено пет минути по-късно българското крило още веднъж се разписа. Тайсон проби от ляво, върна топката към точката за осъществяване на дузпа. Брандон Томас прескочи и кълбото отиде у Десподов, който макар обезверения шпагат на левия бек на Панатинайкос Филип Младенович, прониза за повторно вратаря Драговски. Минути преди второто попадение ПАОК вкара още един гол посредством Брандон Томас, което обаче беше анулирано поради засада. А точно Десподов беше в основата на офанзивата.

Гостите бяха най-близо до равнене на резултата пет минути преди края на постоянното време. Филип Младенович се оказа в дребното наказателно поле, фронтално против вратаря Котарски. Хърватският пазач на домакините обаче избави успеха на ПАОК с една ръка. Последната опция в мача беше още веднъж за Панатинайкос, само че Тин Йедвай от 10 метра стреля до гредата.
 ФКСБ заби три звучни шамара на Петев и Университатя
ФКСБ заби три звучни шамара на Петев и Университатя

Тежка загуба за Кмета в Румъния
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР