Паника сред жителите на Съдиево предизвика прекратяването на източването на

...
Паника сред жителите на Съдиево предизвика прекратяването на източването на
Коментари Харесай

Жителите на айтоско село са на нокти, звънят на 112 и се молят да не стане най-страшното

Паника измежду жителите на Съдиево провокира прекратяването на източването на язовир „ Съдиево 1 ”, който се намира директно над селото, оповестява Флагман.бг.,  базирайки се на обезпокоени жители. Язовирът не е източван отдавна, достигнал е оптималния си потенциал, заради което е допустимо да прелее.

Към днешна дата от водната ревизия са споделили, че равнището на водоема е свалено с метър и това е изцяло задоволително за сигурността на хората, а до отливника има 3-4 метра. Според инспекцията регламентът е спазен и жителите не трябва да се опасяват, стана ясно от думите на кмета на Съдиево Щерион Щерионов.

„ Не знам какъв е законовият норматив за язовири като нашия в Съдиево, имам вяра на очите и опита си. Областната администрация ми отговори, че язовирът е със свалено равнище и не крие заплаха от преливане ”, съобщи кметът.

На въпроса дали прави оценка обстановката като евентуално рискова, кметът отговори, че заобикаля да дава персоналното си мнение поради множеството нападки, които е получил.

Позовавайки се на свои източници, уеб сайтът оповестява, че има взрив на позвъняванията на телефон 112 по отношение на прекратеното оттичане на язовира.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР