Пандемията принуди все повече хора да работят дистанционно, като това

...
Пандемията принуди все повече хора да работят дистанционно, като това
Коментари Харесай

Съвети как да направите перфектния офис в дома си

Пандемията принуди от ден на ден хора да работят отдалечено, като това продължава и през 2022 година По тази причина домашните офис пространства станаха значими, както за притежателите на жилища, по този начин и за наемателите. Ако желаете да бъдете продуктивни в дома си, имате потребност от място, което освен обезпечава изолираност, само че и покачва креативните благоприятни условия.

 

Ето и няколко съвета по какъв начин да извършите съвършения офис в дома си:

 

Мястото

Първото решение, което би трябвало да вземете, несъмнено, е да изберете коя стая във вашия дом да превърнете в домакински офис. Не се чувствайте лимитирани, в случай че разполагате с малко пространство. Вярвате или не, можете да превърнете и някой ъгъл от стая в работно място. Ако въпреки всичко имате избор за местонахождение, изберете безшумно и леснодостъпно пространство. Не желаете домашният си офис покрай кухнята, тъй като това е най-заселената стая в дома и по този метод е една от най-шумните. Същото размишление важи и наоколо до банята и хола.

Осветлението

Осветлението е основно, когато става въпрос за работното пространство и в случай че имате тази опция, постоянно избирайте естествената светлина. Колкото повече прозорци има в помещението, толкоз по-добре. Слънцето основава по-добро въодушевление, а също така и пестите сила. Не забравяйте също, че изкуственото осветяване натоварва очите ви. Разбира се, може да се наложи да работите и вечер на лампа, само че най-малко денем може да избягвате да я включвате.

Вратата

Ако разполагате с настрана помещение, наложително е то да има врата, която да може да затваряте, когато работите. В противоположен случай, въпреки и несъзнателно, останалите от фамилията ви може да ви разсейват с диалозите си или с шума, който подвигат.

Цветовете

Цветът може да играе основна роля за вашата работа, по тази причина е доста значимо да помислите и за него. Смята се, че синьото оказва помощ за усмиряване на нервната система и покачва продуктивността. Не е наложително да боядисвате стаята в този цвят. Може да заложите на фотография, ваза или различен тип декоративното изкуство, защото то може да внесе жанр във вашето работно пространство.

Мебелите

Макар че пространството може да е проблем за някои от вас, подобаващите мебели могат да трансфорат вашето малко бюро в домакински офис, с който можете да се гордеете. Преди да извършите покупката, измерете мястото, с което разполагате. Не търсете солидно бюро, което да побере всички монитори, телефони и така нататък, в случай че нямате място. Придържайте се към това, от което се нуждаете най-вече, с цел да свършите работата си.

Консумативите

Всеки офис се нуждае от офис консумативи. След като сте избрали мебелите, направете лист с всички по-дребни неща, от които се нуждаете.  Вземете всичко належащо, с цел да се чувствате удобно, само че още веднъж не прекалявайте, с цел да не стане пространството ви прекомерно претрупано.

Почистването

Безпорядъкът унищожава продуктивността. Едва ли ви е прелестно да работите на бюро, отрупано с куп ненужни предмети, които единствено ви пречат. Правилното предпазване на движимостите в офиса се изплаща в последна сметка. Когато проектирате нов офис, оставете място за спомагателни шкафове или чекмеджета под бюрото си. Бюрото с вградено място за предпазване може да заема повече място, само че ще ви помогне да разчистите стаята. Опитайте се да почистите, преди да напуснете офиса си всяка вечер. Това е спомагателна стъпка, която може да се поколебаете да предприемете, само че по-късно ще си благодарите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР