Пандемията от коронавирус доказва необходимостта от усвояване на Далечния Космос,

...
Пандемията от коронавирус доказва необходимостта от усвояване на Далечния Космос,
Коментари Харесай

И заради коронавируса, руски учен призова за колонизация на Космоса

Пандемията от ковид потвърждава нуждата от асимилиране на Далечния Космос, за основаване на селища на Луната и Марс при положение на опасност от крах на човечеството, счита Андрей Ионин, член-кореспондент на Руската академия за космонавтика " К.Е. Циолковски ".
Според думите на специалиста, представени от БГНЕС по информация на РИА Новости, ориста на цивилизацията виси на косъм и във всеки миг хората, сходно динозаврите, могат да изчезнат от лицето на Земята. " Изхождайки от ползите за оцеляването на типа би трябвало да помислим за решение на този проблем. Създаването на колонии на други планети - на Марс, Луната - е фактор за понижаване на риска от гибелта на цивилизацията, породена от индивида, биологични и други проблеми ", сподели той.
Задачата за проучване на Космоса, акцентира специалистът, не е изправена пред обособени национални галактически организации, учени или предприемачи, а пред цялото човечество. Според него, това е световен обществен план, който би трябвало да сплоти напъните на страните от Г-20.
" Ситуацията, която произтича в този момент, е звън на малко звънче, още не на камбана, да помислим за бъдещето ", сподели Ионин. Според него човечеството в този момент разполага с технологията, с която може да започнете усвояването на други планети.
Припомняме, че след 5 милиарда години звездата в нашата система - Слънцето, ще стигне фаза на развиване " червен колос ", при която ще изпепели планетата ни. Това е де факто третата фаза на развиване на звездите, която е разказана от науката. В пореден ред те са: протозвезда, основна поредност, в която сега се намира Слънцето, червен колос, бяло джудже, неутронна звезда и черна дупка.
Още: " Нови и нови ограничавания в Европа поради ковид, който се демонстрира от ден на ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР