Пандемията от COVID-19 удари всички сфери на икономиката ни. Заразата

...
Пандемията от COVID-19 удари всички сфери на икономиката ни. Заразата
Коментари Харесай

Гнус и мизерия в кухнята на наш ресторант по време на К-19

Пандемията от COVID-19 удари всички сфери на стопанската система ни. Заразата принуди заведенията за хранене и заведенията да преминат главно към доставки по домовете, напомня Нова тв.

Спазват ли се обаче всички правила за предпазване и подготвяне на храната ни? Бивш чиновник в столичeн ресторант, който пожела да остане неизвестен, ни сподели фотоси от кухнята.

"Кухнята – ужасна е. Както виждате на фотосите е ужасна кухнята. Тя е за ремонт – има доста лой по стените, която има възможност да се възпламени и цялата кооперация да изгори ", споделя той.

Освен мазнината по стените подателят на сигнала споделя и за други нередности, на които твърди, че е ставал очевидец.

"Има замразена храна, която няма етикети. Има някои, които са с етикет – примерно кебапчета, има и замразена кайма, която има етикет, само че има кайма телешка, която няма етикет ", споделя още някогашният чиновник.

По думите на мъжа – притежателят на заведението към момента не му е изплатил последното трудово възнаграждание. Заедно с организацията по сигурност на храните екип на NOVA ревизира каква в действителност е обстановката в кухнята на ресторанта.

"По време на инспекцията се откри, че хигиеничното положение не е приемливо.

Ако мога общо да го кажа, софтуерното съоръжение най-много е в неприятно положение, има трайни замърсявания, наслоявания от хранителни останки, което по принцип не е възможно ", изясни Бистра Иванова - шеф бранш в отдел „ Контрол на храните и граничен контрол” към БАБХ.

Според контролните органи проблем с питателните артикули в хладилниците няма.

"С малко изключение - в един ледник открихме няколко опаковки млечни артикули, явно не от бързо оборотните храни, които са с изминал период, които ще бъдат възбранени и ориентирани към заличаване ", изясни Иванова.

Противоепидемичните ограничения също са спазени.

"Персоналът е с постоянно заверени персонални здравни книжки, обезпечени са препарати с виросуцидно деяние, има препарати за стерилизация и разчистване на ръцете на личния състав и вероятно на клиента, който идва да си вземе храната за у дома ", добави началникът от БАБХ.

"В този филм съм от 6 месеца. Знам и от къде идват проблемите, не се стопираха и всевъзможни медии и инспекции да идват.

Хората се озлобиха един към различен и подхващат дейности, за които съм сигурен, че съжаляват по-късно и не виждам с какво ще си помогне някой, като ми навреди на мен по един или различен метод ", показа притежателят на ресторанта.

Той признава, че има чиновници, на които към момента не е изплатил трудовите хонорари. И дава обещание да се погрижи за нередностите, открити от проверяващите. А контролните органи успокояват, че храната в ресторанта не е рискова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР