Пандемията от COVID-19 ще бъде победена през 2022 г., ако

...
Пандемията от COVID-19 ще бъде победена през 2022 г., ако
Коментари Харесай

СЗО смята, че е възможно пандемията да приключи тази година

Пандемията от COVID-19 ще бъде победена през 2022 година, в случай че страните работят дружно, с цел да овладеят разпространяването на инфекцията, уточни в новогодишната си тирада ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Шефът на СЗО е против деянията на "тесен шовинизъм и трупането на ваксини " и по едно и също време с това разгласи новата цел на СЗО - до юли 2022 година да бъдат имунизирани 70% от хората във всички страни, с цел да се постави завършек на пандемията.

Гебрейесус подсети, че в този момент лекарите разполагат с доста повече принадлежности за лекуване на COVID-19, само че продължаващото неравноправие при разпределението на имунизациите усилва риска от еволюиране на вируса.

"Тесният шовинизъм и натрупването на ваксини от някои страни подкопаха справедливостта и сътвориха идеалните условия за появяването на разновидността Омикрон и колкото по-дълго продължава неравенството, толкоз по-големи са рисковете от развиването на вируса по способи, които не можем да предотвратим или предвидим. Ако сложим завършек на неравенството, ще сложим завършек на пандемията ", бе безапелационен ръководителят на СЗО.

В края на 2021 година Гебрейесус предизвести, че едновременната циркулация на Делта и Омикрон основават "цунами от случаи ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР