Пандемията от Covid-19 със сигурност не е приключила, въпреки спада

...
Пандемията от Covid-19 със сигурност не е приключила, въпреки спада
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията не е приключила, отслабваме бдителността си на свой риск

Пандемията от Covid-19 сигурно не е завършила, макар спада в броя на случаите след пика на вълната на разновидността Омикрон. Това предизвести генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. " Отслабваме бдителността си на собствен риск ", добави той, обръщайки се към държавните управления.

Гебрейесус акцентира пред събралите се в Женева представители на страните от света, че " намаляването на тестването и следенето на разновидностите на вируса значи, че оставаме слепи за еволюцията на вируса ". Той уточни, че близо 1 милиард души в страните с по-ниски приходи към момента не са били имунизирани.

В седмичен отчет за световната обстановка в четвъртък Световната здравна организация съобщи, че броят на новите случаи наподобява се е нормализирал след седмици на спад от края на март, до момента в който броят на смъртните случаи за седмица е отбелязал спад.

Макар че имаше прогрес, с 60% имунизация на международното население, " това не е приключитело на никое място, до момента в който не завърши на всички места ", предизвести още генералният секретар на Световната здравна организация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР