Пандемията е отслабила имунитета на децата и това е в

...
Пандемията е отслабила имунитета на децата и това е в
Коментари Харесай

Кантарджиев пак бие тъпана: Скарлатината е масова, защото не миете ръцете!

Пандемията е отслабила имунитета на децата и това е в основата на взрива от шарка в детските ясли и градини. Това излиза наяве на срещата на съветника по здравните въпроси на Столичната община проф. Тодор Кантарджиев и шефовете на общински детски ясли, оповестява Би Ти Ви. 

Двете страни обсъдиха какви ограничения да се вземат при заболяване от скарлатина и варицела.

Кантарджиев даде съответни препоръки на шефовете за работата в яслите, предложи защитни средства за попречване на разпространяване на болестта, а също и медикаменти, които оказват помощ за лекуването на скарлатина или варицела.

По негови думи при стрептококовата зараза в носоглътката постоянно би трябвало да се дава антибиотик от групата на добре познатите пеницилини или цефалоспорини.

Той изясни, че повечето случаи на скарлатина тази зима се дължат най-много на оживеното другарство и

неспазването на ограничения, като миене на ръце, проветряване и разчистване.

Кантарджиев означи, че след пандемията е имало доста вирусни инфекции, които са отслабили имунитета на децата и възрастните. Най-често децата се заразяват 4-5 дни след контакт с друго болно дете.

Професорът предизвести, че възрастните прекарват варицела по-тежко от децата и подсети, че имунизацията против това заболяване е най-хубавата предварителна защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР