Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи

...
Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Италия губи 80% от приходите от туризъм

Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа промишленост толкоз огромни вреди, че през 2020 година приходите й ще намалеят с 80% спрямо предходната година, сподели за РИА Новости Виторио Месина, ръководител на Националната асоциация на туристическата промишленост „ Assoturismo Confesercenti “.
Според формалните данни, в Италия са регистрирани над 230 000 случая на зараза с ковид, възобновени са съвсем 145 000 пациенти, а общият брой на жертвите е 32 955.
„ Дългият карантинен интервал блокира нашата промишленост, която е от стратегическо значение за националната стопанска система. Достатъчно е да се каже, че в Италия туризмът генерира към 15% от Брутният вътрешен продукт и дава работа на към 4 милиона души. Но туристическата промишленост е единственият бранш на стопанската система, формалното отваряне на който не съответствува с неговото рестартиране. Сега се следи парадоксална обстановка: подготвени сме да приемем десетки хиляди туристи, само че няма резервации, а структурите, изцяло подготвени за работа, бездействат ", сподели той.
Само директните загуби от блокирането през май възлизат на 9 милиарда евро. Ръководителят на асоциацията означи, че коронавирусът в действителност е спрял живота в цялата страна, блокирайки доста области на стопанската система.
"Последиците от пандемията за туризма станаха в действителност пагубни. Всъщност от 10 март, когато бяха въведени карантинни ограничения в цяла Италия, сме нулирали приходите си, като в същото време се резервираха забележителните разноски за поддръжка на бизнеса. Много бизнеси, в това число хотели и заведения за хранене, към момента са затворени. Хотелите в Рим и други "градове на изкуството ", където преди беше доста мъчно да се намерят свободни места, в този момент са празни ", сподели експертът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР