Панайот Панайотов е най-възрастният участник, качвал се на сцената на

...
Панайот Панайотов е най-възрастният участник, качвал се на сцената на
Коментари Харесай

Панайот Панайотов: Да, бях алкохолик!

Панайот Панайотов е най-възрастният участник, качвал се на сцената на шоуто за фалшификати „ Като две капки вода “ и през днешния ден навършва 73 години, само че продължава да бъде в забележително добра форма. Той признава, че дължи креативното си дългоденствие на преборването на алкохолната взаимозависимост, която с години измъчвала него и околните му.

„ Алкохола го отхвърлих, тъй като доста зле ми влияеше, почнах да ставам раздразним и несъответстващ. Не е наложително да ти се случи нещо трагично, за стигнеш до Господ. При мен стана незабелязано. Преди бях безгрижен, необуздан, скандалджия… Да не приказваме за битката ми с алкохола. И всичко това беше преодоляно с помощта на моята връзка с Всевишния, която ми сътвори брачната половинка ми Емилия.

Сега бди над мен като орлица. Грижи се за всичко – за дрескода ми, за здравословното ми състояние… За къс интервал имах високо кръвно в резултат на нервното напрежение, само че Емилия и с това се оправи. От всичко схваща. Пожелавам на всеки да има такава брачна половинка “, хвали жена си Панайотов.

Скоро двамата ще отбележат и своята рубинена женитба, а точно 40 години от сключването на брака им.

В персонален проект най-голямото благополучие за Панайотов е, че открива точната жена нито прекомерно късно, нито прекомерно рано. Живота си дели на две – преди и след Емилия, възпята от него в песента „ Хей, шопкиньо, ти, моя орис... “. Преди да я срещне, към този момент е на върха на славата и не може да се отърве от женско внимание. Дамите са луди по него и той се любува на това боготворене. И по този начин до паметната дата 19 януари 1983 година, когато среща за първи път Емилия, написа " Ретро ".

 Сватбата е на 8 април 1984 година на същото място, откъдето почнало всичко – някогашният към този момент „ Новотел Европа “. Съпругата на Панайот е вдъхновението му освен за „ Шопкиня “, само че и за песните „ Ема “ и „ Емилия “. Панайотов е признавал, че тя е огромната му обич и индивидът, който го схваща най-вече, а той би починал за нея, въпреки да се надява да не се постанова. Емилия постоянно е до него в положително и неприятно. Двамата не съжаляват, че не са съумели да станат родители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР