Пан Бугайски и Щепа разсъждават как самата дума Русия ще

...
Пан Бугайски и Щепа разсъждават как самата дума Русия ще
Коментари Харесай

„Поробените народи” срещу Руската федерация

Пан Бугайски и Щепа разсъждават по какъв начин самата дума " Русия " ще изчезне

Прага наподобява се пробва да оспори съмнителния статут на Варшава като най-антируската източноевропейска столица. Онзи ден телеграм каналът Форум на свободните нации на Русия, орган на „ платформата за връзка на водачите на районни придвижвания и представители на коренното население на Русия “, „ публично “ разгласи, че вторият конгрес със същото име ще се организира в Прага на 22-24 юли (първият се организира на 8 май във Варшава, идващите би трябвало да се състоят в Клайпеда, Хелзинки и... в Истанбул).

Организаторите са подготвени да си сътрудничат „ с всички градивни придвижвания и хора, които споделят мнението за нуждата от цялостна и структурна деимперализация, деколонизация, депутинизация, декомунизация, денацификация, лустрация и реорганизация на Русия “.

Аномалността на събитието е явна и надали би заслужавала да се загатва, в случай че не стояха доста по-сериозните сили зад опитите за разпалване на фракционизъм в Руската федерация.

Въпреки обстоятелството, че каналът, чието изложение гласи: „ Всеки народ, всеки район със лична история, еднаквост, просвета и стопанска система има право на самоопределяне, суверенитет, индивидуалност и самостоятелност “, има единствено 280 клиенти, той се радва на възходяща известност в националните сепаратистки среди.

Този телеграм канал е може би най-малкият от мрежата от сходни, която включва Лигата на Свободните Нации/League of Free Nations („ Ние се борим за осъществяване от народите и териториите на Руската федерация на правото на самоопределяне ”, 512 абонати),, Свободен Кавказ/Free Kavkaz (1370 абонати) и ред други. Всички те непрекъснато се препращат един към различен, репостват едни и същи материали и координирано пропагандират идеологията на националния фракционизъм.

Каналът „ Форум на свободните нации на Русия “ разгласява карти и " паспорти " на жители на държавни формирания, на които, съгласно фантазиите и проектите на идеолозите на " деколонизацията " на Русия, Руската федерация скоро ще се разпадне. (!) Сред тях са Сибирската федерация, Конфедерацията Идел-Урал, Балтийската република, Ингрия, Федерацията Дон и Волга, Федерацията Югра-Тюмен и доста други случайно нарисувани или лотарийно изтеглени бъдещи „ самостоятелни страни “.

Всичко това безусловно съответствува с плановете на старшия откривател на The Jamestown Foundation във Вашингтон (призната в Руската федерация за нежелана организация за поощряване на районния сепаратизъм) Януш Бугайски. Пан Бугайски е изключително деен в последно време. Съвсем скоро, през юли, в Съединените щати ще бъде оповестена книгата му „ The Failed State: A Guide to the Disintegration of Russia “ (Несъстоялата се страна: управление по разпадането на Русия “, фрагмент от която беше навреме оповестен от украинското онлайн списание Arc.ua.

Авторите на обявата дават обещание през есента на 2022 година да показват украински превод на цялостния „ труд “ на американския пропагандист „ за неизбежния и иден провал на Руската федерация “. Подобен синхрон за следващ път потвърждава тясната връзка сред украинските реализатори и американските възложители на проектите за разпокъсване на страната ни. Между другото, потреблението от създателите на рускоезични национал-сепаратистки канали на думи като „ визия “ и „ фундатор “ или изречения като „ ще взема присъединяване “ издава украинците в тях, най-вероятно от диаспората.

Бугайски счита Русия за " несполучлива страна с непълна национална еднаквост ", която скоро ще се разпадне заради икономическата рецесия, битката за власт на районните елити и разрастването на националните сепаратистки придвижвания. Спусъкът за всички тези процеси ще бъде " военното проваляне или продължителната военна невъзможност " в хода на специфична военна интервенция в Украйна.

По-нататъшните описания на Бугайски на етническите протести и съветската революция могат умерено да бъдат пропуснати. Конкретните зони за подкопаване на съветската държавност, разработвани от нашите геополитически съперници, са Северен Кавказ, Поволжието, богатите на потребни изкопаеми Саха-Якутия и Ханти-Мансийския самостоятелен окръг, както и районите, въз основата на които, „ Ще бъдат основани Сибирската, Уралската и Далекоизточната републики “.

Интересен е описът с народи, които съгласно Януш Бугайски „ ще пазят историческите прецеденти на държавността си, като се концентрират върху интервалите на самостоятелност преди имперското завладяване от Русия “: това са татари, башкири, карели, удмурти, мокша, ерзя, Мари, черкези, балкарци, чеченци, ингуши, калмики, хакаси, алтайци, буряти, тувинци и сахи.

Всъщност никой не крие директния американски интерес към всичко това. „ Съединените щати би трябвало да разработят ефикасна тактика за ръководство на разпадането на Русия посредством поддръжка на регионализма и федерализма, признание на правото на самоопределяне на новите страни, поощряване на трансатлантическите полезности в тях и подсилване на сигурността на всички съветски съседи “, написа Януш Бугайски. в обобщение на книгата му, оповестено на 1 юли от рускоезичния национално-сепаратистки уебсайт Регион. Експерт (главен редактор) е Вадим Щепа, живеещ в Естония от 2015 година

„ Ликвидацията на империята е допустима единствено при положение на развиване на регионалистки придвижвания в „ съветските “ територии и райони “, сподели Щепа на майския сепаратистки конгрес във Варшава. - Тези придвижвания към този момент съществуват през днешния ден, макар че са потушени от кремълските управляващи - в Сибир, Далечния Изток, Урал, Поморието, Калининград и така нататък

Националните придвижвания в републиките би трябвало да открият директни взаимно забавни връзки с тях... Може би в процеса на трансформиране на това пространство, самата дума " Русия " ще изчезне. “ Това е квинтесенцията на устрема на " регионалистите ".

Бугайски и Щепа ще вземат участие във форума в Прага дружно с редица съмнителни фигури, избягали от Русия, меко казано, не представляващи никого, с изключение на себе си. Сред тях са братята татарски националисти Нафис и Рафис Кашапови, башкирският национал-сепаратист (излежал присъда за убийство) Руслан Габасов, авантюристката Евгения Балтатарова от Бурятия, почитателката на „ свободна Ичкерия” Инна Курочкина и други

Всички те са предопределени за потребление в ролята на еднократен хигиеничен артикул в услуга на враговете на Русия. И всеки би трябвало да показва " насилствена активност ", другояче няма да има с какво да живее в чужбина. Трябва да са изобретателни.

Телеграм каналът на Лигата на свободните народи слага необикновен акцент върху битката за правата на „ народите, поробени от Русия “. Специалната военна интервенция в Украйна се преглежда от създателите на канала като „ нова колониална война “, в която „ империята употребява бойци от по-рано завладени колонии “. Тези словоформи също са от западен генезис, както и самата идеология за " деколонизация " на Русия.

Лигата не крие съответните си проекти за дестабилизиране на вътрешнополитическата обстановка в страната: на 23 юли тя има намерение да организира „ мирни улични акции “ в разнообразни райони на Русия под псевдо-антивоенни лозунги и изисква изтеглянето на съветските войски „ от окупираните украински територии, в това число Крим и Донбас “, както и „ обезпечаване на суверенитет на народите и териториите на Руската федерация “. Показателна е молбата към " държавните управления на демократичните страни да поддържат правото на самоопределяне на народите на Руската федерация ".

Тревожно е, че съответната обява получи към три пъти повече гледания от броя на клиентите на канала. Именно по този метод в близкото минало се образува околоколумбайнерската общественост (терористична организация, неразрешена в Русия). Най-предпазливите - и затова най-опасните - нейни представители единствено преглеждаха осведомителните и пропагандни материали на публиката на " Колумбайнерите ", като избягваха абонаменти, повторни изявления и лайкове.

Преди месец Федералната организация по въпросите на националностите (ФАДН) означи възходящото осведомително въздействие от чужбина, ориентирано към дестабилизиране на обстановката вътре в Русия, което нараства паралелно с утежняването на делата на украинската войска на фронтовете на СВО.

Съответните числа са нарастнали повече от 10 пъти от предходната година. „ Може да се каже, че колкото по-лошо е ситуацията на въоръжените сили на Украйна, толкоз по-активни са опитите на груповия Запад да предизвика неодобрение и несъгласия на междуетническа и междурелигиозна основа в съставните формирания на Руската федерация “, показват от прес-службата на ФАДН.

Сред главните рекламирани имитации са опитите за преувеличаване на съветските загуби от представителите на националните републики на Руската федерация, разпространяването на идеологията на сепаратизма и русофобията. „ Нашите съперници следват целенасочена политика за дестабилизиране на обстановката вътре в Русия и раздробяване на страната, като изиграват нашите нации, предизвикват „ деколонизацията “ и експлоатират остарелия изхабен мит за „ империята на злото “, споделят от ФАДН.

Всички сходни опити би трябвало да бъдат прекъснати неотложно, в това число посредством блокиране на провокаторски телеграм и други канали за всеобща информация, както и посредством необятна просветителна работа както в националните републики, по този начин и в съветските територии и райони.

Разните Бугайски и Щепи не са спънка за единството на Русия, само че врагът, който ловко употребява интернет връзките и разчита на младежите, би трябвало да се познават в лице.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР