Паметникът на трите поколения в Перущица съвсем не е в

...
Паметникът на трите поколения в Перущица съвсем не е в
Коментари Харесай

Кметицата на Перущица: Рут лъже, паметникът не тъне в разруха

Паметникът на трите генерации в Перущица напълно не е в съсипия и крах. Това съобщи кметицата Мария Витанова-Вълканова във връзка определенията за него от певицата Рут Колева.

" Да той има потребност от възобновяване и ремонт най-малко от 20 години, за което съм подхванала ограничения още в самото начало на сегашния ми мандат ", разяснява Вълканова. Тя добави, че паметникът е едно от най-посещаваните места в Пловдивска област и напълно не провокира отрицателни мнения измежду посетилите го.

Всички дребни ремонтни действия по него са осъществени в нейния  мандат. 

Организирали са  няколко доброволчески акции за неговото главно разчистване. Периодично се употребяват услугите на  служащите, назначени по Регионалната стратегия за разчистване на региона. Изготвили са и популяризирали видеоклипче за него. В най-новата листовка за Перущица паметникът е на първата страница. 

Засадили са дръвчета към него. Обезопасени са рисковите места по него, посредством слагането на защитни решетки, парапет над гробницата и похлупак на шахтата пред една от терасите. 

" През 2020 година – предложих на Общинския бюджет и бяха заложени средства за обновяването на Паметника на трите генерации. Издирихме наследниците на архитектите, които в миналото са изготвили плана на Паметника и по Закона за авторското право им го възложихме ", добави още кметицата.

Той е подготвен и координиран с всички нужни институции и основният проектант на община Перущица е издал позволение за  неговото възобновяване. Цялостен ремонт е непостижим за финансите на локалната администрация и по тази причина два пъти са отправяни претенции към министерството на финансите за подкрепяне.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР