Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, каза кметът

...
Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, каза кметът
Коментари Харесай

Фандъкова: Три-четири палатки едва ли ще попречат на преместването на паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската войска би трябвало да бъде изместен, сподели кметът на София Йорданка Фандъков в предаването „ Тази заран “ по бТВ. Тя напомни, че решението на Столичния общински съвет е взето преди няколко месеца и още тогава го е изпратила на регионалния шеф. Паметникът е държавна благосъстоятелност, това след дълги години офанзиви беше признато, тъй като има документи за това. Областният шеф и министър председателят към този момент показаха своята позиция, че ще изпълнят това решение, сподели Йорданка Фандъкова. 

По мотив палатковия лагер пред паметника в символ на митинг против преместването му, тя уточни, че няма позволение и координиране за слагане на палатки. Сезирала съм полицията, три–четири палатки надали могат да попречат на преместването, означи столичният кмет. 

Фандъкова заяви и какво следва във връзка с строителството на столичното метро. В момента се строят три километра към квартал „ Левски “. Очаквам да стартираме и шест км през „ Слатина “ към " Цариградско шосе " и още един километър в „ Обеля “, има и още десетина километра планувани, означи кметът на София.  

За 15 години изградихме 80% от съществуващото метро. Това са големи планове и са доста сложни, моята задача е да осигуря финансирането и координацията, уточни тя. Метрото към този момент е 52 км с три метролинии, напомни Йорданка Фандъкова.  

Около 30% от жълтите павета са пренаредени, означи тя във връзка пренареждането им в центъра на София. Това е признакът на София, не сме платили нито един лев от 206 000, каквато е цената, сподели столичният кмет и акцентира, че в случай че компанията не се оправи, няма и да бъде заплатен. Наложих глоба от 100 000 лв. за увреждане на жълто паве, напомни тя. Разпоредила съм непрекъснат, извънредно непоколебим надзор, сподели Йорданка Фандъкова.

На въпрос кой ще е претендентът на ГЕРБ за кмет на София, тя отговори, че това ще стане ясно първоначално септември. Минаха номинационните събрания на ГЕРБ, следва да разгледаме номинациите, имаме задоволително огромен избор. Предполагам, че при започване на септември ще вземем решението за претендента на ГЕРБ, имаме номинирани за районни кметове, приготвяме листа за общински съветници, сподели още Йорданка Фандъкова. Развитието и смяната на София не би трябвало да стопират, прикани тя. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР