Паметникът на Съветската армия е бил надраскан със спрей тази

...
Паметникът на Съветската армия е бил надраскан със спрей тази
Коментари Харесай

Атакуваха Паметника на Съветската армия с димки, спрейове и чукове

Паметникът на Съветската войска е бил надраскан със спрей тази нощ към среднощ. Била е счупена и плочата, която благодари на руската войска за освобождението на България. Според фрагменти, публикувани във " Facebook " от Геновева Кръстева, атакуващите са били млади мъже, които са носили димки и афиш с надпис " Демонтаж ", оповестяват от.

Това се случва до момента в който пред монумента има палатков лагер,издигнат от " Левицата ", с цел да го пази от разглобяване. Няма данни за потърпевши. Ексцесиите не престават към минута, до момента в който се появяват служителите на реда, които непрекъснато патрулират в региона.

Няма изясненост кои са били нападателите. Има съмнения, че са почитатели на един от столичните футболни клубове. Официално известие от Министерство на вътрешните работи за случая към момента няма.

Вчераот регионалната администрация на София оповестиха, че проектът, който да подсигурява сигурност и здравето на хора при демонтажа на Паметника на руската войска е направен и предаден на способените органи и на Столичната община за утвърждение. Той разказва отговорностите и отговорностите на работещите на обекта, последователността на работата, реда за превоз и депозиране на материали, по какъв начин ще се задоволяват битовите потребности на работещите на обекта и т. н.

Преди денкметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков, на чиято територия се намира монументът, изиска към него да се сложи обезопасяваща ограда поради заплаха от рухване на каменни плочи от облицовката.

През март тази годинаСтоличният общински съвет решипаметникът да бъде изместен и експониран в музей, като разпореди на кмета на София да изиска това от страната. Служебният кабинет не предприе нищо, само че постоянното държавно управление на Николай Денковна 2 август промени отчасти статутана паметника. От обществена държавна благосъстоятелност мемориалният комплекс в Княжеската градина става частна държавна. Управлението на този парцел по този начин се дава напълно на регионалния шеф на София-град.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР