Паметник означава памет и е добре всеки един от нас

...
Паметник означава памет и е добре всеки един от нас
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Няма да позволим Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат


Паметник значи памет и е добре всеки един от нас да уважава и почита паметта на тези, за които припомня съответния монумент.Демонтирането на Паметника на Съветската войска няма да демонтира българската история не е заслужено и морално, а и никой няма право да я пренаписва и подменя.Така водачът на партия МИР Симеон Славчев разяснява решението на Министерскисъвет да бъде заменен статутът на Паметника на Съветската войска от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. С това решение на процедура се дава опция за осъществяването на решението на Столичния общински съвет от тази пролет за демонтирането на Паметника на Съветската войска.

„ Паметникът на Съветската войска е преди всичко български монумент. Той е дело на български скулптори и напомня битката против фашизма. Този фашизъм, който и през днешния ден стартира да се възражда, за жалост – и на територията на Украйна, и в европейски страни, а, виждаме, че това става и към този момент и с цялостна мощ и в България.Паметникът на Съветската войска е историческа даденост на България и не трябва въпросът за неговата орис в избрани интервали, най-много преди избори, да бъде повдиган като съществена политическа тематика. Повече от явно е, че политическите партии и политиците, които го вършат, нямат хрумвания, нямат оферти по какъв начин да се решат проблемите на българските жители. Нещо повече – не съм видял общинските съветници и политиците, които повдигат тематиката с Паметника на Съветската войска и желаят той да бъде демонтиран, да се предложили или да са решилинякои от действителните проблеми на София или на България. Напротив – те изцяло съзнателно насаждат ненавист и разделяне в българското общество, нещо което няма повече да търпими да толерираме “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той е един от политиците и обществениците, които от години се бори да отбрани Паметника на Съветската армияот поругаване, като през май предходната година провежда даже жива верига пред него и по този начин съумя да го резервира от следващото поругаване.

„ Абсолютно неприемливо е и незаконно да се поругава български монумент, още повече той да бъде употребен за политически и пропагандни цели. Крайно време е всички ние да се противопоставим на насажданата посред ни ненавист, по този начин както заслужено се противопоставихмесрещу насилието, тъй като омразата поражда принуждение. Само по този метод ще съхраним и запазим освен българското културно-историческо завещание, само че и човешкото и няма да позволим на никого преди или след нас да го унищожава “, сподели още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР акцентира, че тематиката за паметника на Съветската войска в София не е в дневния ред на българското общество.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР