Паметник на Шарл Азнавур ще бъде поставен в центъра на

...
Паметник на Шарл Азнавур ще бъде поставен в центъра на
Коментари Харесай

Поставят паметник на Шарл Азнавур във Варна

Паметник на Шарл Азнавур ще бъде подложен в центъра на Варна следващата година. Инициативата е на Общоарменския благотворителен съюз и фондация „ Азнавур “.  Предвижда се монументът да бъде открит на 22 май 2022-а. Скулптор е Пламен Аврамов. 

Кралят на шансонанапусна този свят на 94 години през 2018-а. Роден в семейство на арменски имигранти, той в никакъв случай не не помни корените си и е на особена респект измежду своите сънародници. Кеворк Крикорян е ръководител на борда на УС на Общоарменския благотворителен съюз „ Парекордзаган “ Варна.

" За всеки французин, за всеки арменец, за всеки европеец Шарл Азнавур е дипломат на мира. До последния си ден той работеше за своя народ, за своята Армения. Знаете, че фондация „ Азнавур “ и до ден сегашен оказва помощ на хора в потребност и извършва филантропични задачи в Армения и Арцах. "

От идната година Варна ще има монумент на емблематичния артист. Монументът ще бъде ситуиран в сърцето на града, а самодейността ще бъде благословена от Негово Високопреосвещенство свещеник Татев, архиерей на Арменската апостолическа света черква в България и Румъния.



" Общоарменският благотворителен съюз подписа меморандум за построяването на този мемориал във Варна с фондация „ Азнавур “. Тя е управлявана от най-малкия наследник на Шарл Азнавур Никола и неговата брачна половинка Кристин. Той има връзка с България, знаете че  в своите визити е имал топли и близки връзки с огромния наш реализатор Емил Димитров. "

Сформиран е предприемчив комитет, който включва интелектуалци и политически фигури на Варна. В него влиза и основният проектант на града Виктор Бузев. 

След Армения и Франция България ще стане третата страна с паметник на Шарл Азнавур. Избрана е Варна, тъй като е интернационален културен център и се посещава от хора от целия свят. 

Чуйте целия репортаж в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР