Пълноценната храна сутрин е изключително важна, за да бъдем здрави

...
Пълноценната храна сутрин е изключително важна, за да бъдем здрави
Коментари Харесай

Закуска с поничка и шоколад помага да отслабнем

Пълноценната храна заран е извънредно значима, с цел да бъдем здрави – това е изречение, което сме чували хиляди пъти, само че множеството от нас не се вслушват изключително в него. По-голямата част от хората заместват закуската с чаша кафе.

Всъщност закуската, която е богата на протеини и въглехидрати, може да ни помогне да отслабнем, сочат резултатите от следващото изследване по тематиката. Много по-добре е да закусим от време на време с поничка, парче шоколад или даже с парче торта, в сравнение с да заложим на нискокалорични храни, настояват учени от университет в Тел Авив.

Резултатите демонстрират още, че хората, които са присъединили и нещо сладко в закуската си, имат доста по-малък вкус през остатъка от деня. В същото време те разполагат с задоволително време да изразходят калориите, които са погълнали сутринта. По този метод тези храни даже няма да се отразяват на фигурата.

Учените са провели изследване, което е траяло осем месеца. Участниците в него са били разграничени на две обособени групи – хората от едната група включвали в закуската си и шоколад.

Онези от втората група пък се придържали към строга диета. Резултатите демонстрират, че участниците в първата група са отслабнали с 20 кг, а тези от втората с едвам 5.5 кг.

В случай че въпреки всичко не желаете да закусвате с шоколад, овесени ядки с орехи са чудесна опция. Ядките ще ви обезпечат възприятие за задоволеност по-дълго време, защото са сложни за храносмилане и остават за по-дълго време в стомаха.

 Черен шоколад за закуска

Шоколадът обаче си остава обичана тематика на всички, които желаят да смъкват килограми – терзанието, че няма да могат да си похапват от лакомството по време на диета, към този момент изцяло би трябвало да изчезне.

Още едно проучване потвърждава, че шоколадът не трябва да се отстранява от менюто. Учени от Копенхаген настояват, че в случай че похапваме по 100 г черен шоколад на ден, ще понижим апетита си към мазни и солени храни с цели 15 %.

За феновете на прясното мляко също има добра вест. Хората, които пиели по чаша и половина прясно мляко дневно, отслабвали два пъти повече, за разлика от тези, които пият едвам половин чаша дневно.

Няма какво повече да допълним, тъй като новините са положителни и имаме мотив да сме обнадеждени в борбата с килограмите. Ако ви би трябвало още малко помощ, разгледайте нашите хрумвания за потребни закуски или здравословни смутита за намаляване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР