Пълнометражен филм на ужасите е равен на половин час ходене

...
Пълнометражен филм на ужасите е равен на половин час ходене
Коментари Харесай

Горим калории с хоръри

Пълнометражен филм на ужасите е еднакъв на половин час вървене или спорт
Най-много се отслабва със „ Сиянието “ с Джак Никълсън

Учените откриха нов метод за намаляване, този път без изтощителни диети, тежки тренировки и оземпик. Оказва се, че просто би трябвало да седнете на дивана и да включите филм на ужасите. Средно гледането на пълнометражен хорър с дълготрайност почти 90 минути изгаря сред 100 и 185 калории. Същите калории губите за половинчасова разходка или къса подготовка.

Колкото по-страшен и натоварен е филмът, толкоз повече калории изгаряте. Учените изясняват това с обстоятелството, че до момента в който гледате филми на ужасите, в тялото настъпват мощни приливи на адреналин, които форсират сърдечната периодичност и метаболизма, а кръвта стартира да циркулира бързо в тялото.

Всичко това води до нараснала загуба на сила и ускорено изгаряне на калории. Учените провели опит, в който 10 участници гледали разнообразни филми на ужасите. Доброволците седели и пред изключени екрани и този опит разкрива, че когато гледат филми на ужасите, участниците изгарят приблизително една трета повече калории, в сравнение с в случай че седят пред празен екран.

Изследователите са съставили и лист на филмите на ужасите с най-голямо изгаряне на мазнини: най-успешен за намаляване е филмът „ Сиянието “ с Джак Никълсън в основната роля. Гледането на този филм изгаря най-вече калории, приблизително 184. Второто място е за " Челюсти " на Стивън Спилбърг - участниците в опита изгарят приблизително по 161 калории на гледане. Челната тройка се добавя от индонезийския филм „ Екзорсистът ” – доброволците са изгорили към 158 калории, до момента в който са го гледали.

Учените открили, че старите филми на ужасите се оказват доста по-страшни от филмите от последните години.

Филмовите критици удостоверяват тази концепция и я изясняват с трансформацията на жанра. В актуалните филми на ужасите има повече подтекст и метафори и по-малко чудовища, убийства в тъмни изби, анимационни кукли и кръв, която се пробва да се разлее от екрана. В по-новите филми сюжетът се развива постепенно и натъртва на „ дълготрайния “ боязън, а не на непосредствения. Именно последният интензивно изгаря калории и ви разрешава да отслабнете.

Следователно можете умерено да станете „ кино спортисти “ и да започнете маратон от остарели филми на ужасите. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР