Пълни самопризнания пред съдия е направил един от задържаните лекари

...
Пълни самопризнания пред съдия е направил един от задържаните лекари
Коментари Харесай

Признаха за източване на Здравната каса

Пълни признания пред арбитър е направил един от арестуваните лекари за източването на касата в Пловдив с фиктивни документи и помощи за инвалиди за над 5 млн. лв.. За схемата са арестувани 8 души, а петима през днешния ден се изправиха пред Районния съд, който след минути ще се произнесе оставя ли ги в ареста.

Призналият доктор е от Велико Търнова, сподели прокурорът Димитър Пехливанов.

Пред съда се изправиха шефът на  медицинския център " Медлайф "   Ненко Василев, доктор Ростислав Костадинов и тримата помагачи, които са чиновници на компаниите на уредника - Пламен Коларов, Веселина Николова и Златка Бързакова.

По думите на прокурор Пехливанов тримата чиновници са набирали хора, посредством които да бъде източвана касата. Обикаляли са и по дребни обитаеми места, с цел да събират персонални данни, като заблуждавали хората, че им се поставят помощни средства. В някои от случаите са изписвани такива на стойност 7000 лева, а пациентите са получавали 7 пъти по-евтини средства.

“За другите трима обвинени има справедливи аргументи, поради които преценихме, че не би трябвало да се изправят пред съда. Те са здравословни ”, сподели прокурорът. Върху сметките, парцелите и дружествените дялове на обвинените ще бъде изтънчен запор, с цел да се подсигурява връщането на парите на страната.

“По делото несъмнено се откри, че доктор Ростислав Костадинов не е съставил нито един от протоколите, визирани от прокуратурата. Имало е система за сформиране на тези актове и той не е взел участие ",  изясни отвън залата юристът му Стефан Петков. Нямал визия за какво клиентът му е упрекнат. По думите му доктор Костадинов е работил към медицинския център, само че не е съставил подправени протоколи. Те били изготвяни от друго лице. Според прокурора обаче това е единствено защитна теза.

Предстои съдът да се произнесе.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР