Пълнените чушки са прекрасно ястие, което може да се приготви

...
Пълнените чушки са прекрасно ястие, което може да се приготви
Коментари Харесай

Бърза рецепта за пълнени чушки с пролетни продукти

Пълнените чушки са прелестно ядене, което може да се подготви бързо и елементарно. Комбинацията от сочни чушки и вкусни пролетни артикули основава съразмерен и вкусен обяд или вечеря. В тази публикация ще ви представим бърза рецепта, която ще ви помогне да приготвите пълнени чушки с пролетни просукти на мига.

Съставки:
4 огромни чушки (различни цветове за по-атрактивна визия)200 грама пролетни зеленчуци (например моркови, спанак, млад лук, грах и др.)150 грама фета сирене, нарязано на кубчета1 скилидка чесън, смляна2 супени лъжици зехтинСол и черен пипер на вкусПресен копър за декорация
Инструкции:

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тава, в която ще печете чушките.

Измийте чушките и изрежете горната част на всяка от тях. Отстранете семената и белия плод деликатно, с цел да създадете място за пълнежа.

Нарежете пролетните зеленчуци на тънко. Можете да употребявате моркови, спанак, млад лук, грах и други, съгласно вашите желания.

В огромна купа смесете пролетните зеленчуци, фета сиренето, смляния чесън, зехтинът, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, с цел да се получи хомогенна примес.

Поставете чушките в квалифицираната тава и запълнете всяка от тях със сместа от пролетните зеленчуци и фета сиренето. Напълнете ги добре, като оставите малко място за уголемение по време на печенето.

Поставете тавата в авансово загрята фурна и гответе пълнените чушки за към 20-25 минути, или до момента в който чушките станат меки и пълнежът е разтопен и леко запечен.

Сервирайте пълнените чушки с пролетни артикули топли, украсени с свеж копър за спомагателна прохлада и мирис.

Тази бърза и вкусна рецепта за пълнени чушки с пролетни артикули е идеална за сезона. Съчетавайки свежите и цветни зеленчуци със сиренето, ще създадете хармонично ядене, което ще впечатли вкусовите буци на всички. Насладете се на тази вкусна и здравословна алтернатива за обяд или вечеря, и разнообразете своето меню с пролетни артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР