Пълната шестица от матурата по БЕЛ в 12-и клас се

...
Пълната шестица от матурата по БЕЛ в 12-и клас се
Коментари Харесай

БРУТАЛНО: Отличничката от матурите: 8 години частни уроци ми спечелиха 100-те точки

Пълната шестица от матурата по БЕЛ в 12-и клас се оказа разследване от крупна сума, дадена за частни уроци. Тоталният неуспех в просветителната система лъсна от изявление на дванадесетокласничката Мария Костова от Монтана, обилно стартирана в медиите в последните дни не просто като единствената абитуриентка в страната, изкарала заветните 100 точки на изпита.

Девойчето чистосърдечно си признава, че не просто е посещавала частни уроци в основния финален 12-и клас. А че цели  8 години родителите й са пръскали пари на даскали отвън гимназията, с цел да съумеят да изучат отрочето си като част от извънредно порочната процедура, до момента останала неразсечена от нито един учебен министър в последните 20 години. 

Ето шокиращите думи на гордата от пробива в системата Мария, изречени пред " 24 часа ": 

" Да, започнах да отивам на частни уроци в 5-и клас, когато усетих, че писането изобщо не ми се удава, а триумфът ми по български език и литература продължаваше да спада. Не съм прекъсвала частните уроци, общо съм ги посещавала 8 години - бяха извънредно потребни. Аз имам проблеми със основаването на текстове от 5-и клас насам - откогато в гимназията почнахме да пишем преразкази. Затова и овреме започнах да работя върху този пропуск в знанията и качествата ми - от 5-и до 7-и клас постоянно пишех преразкази, а по-късно от 8-и до 12-и клас, се концентрирах върху правенето на есета и интерпретативни съчинения ". 

Иначе зрелостничката хвали даскалката си в Монтана - работила на частно с нея цели 8 години. 

Справка на Lupa.bg за цените на частните уроци разкрива, че в страната 40-45 минути преподаване отвън школото излизат сред 20 и 40 лв., а астрономическият час се котира до 50 лв.. 

За 8 години частна работа с ученичката родителите й са извадили не по-малко от 30 хиляди лв.. В София цената на частното обучение в гимназиален стадий е сред 10 и 20 хиляди лв. на годишна база, за съпоставяне. 

Ето какво споделя самата зрелостничка за държавното си обучение: 

" Аз приключих гимназията с преподаване на непознати езици “Петър Богдан ” в Монтана. Всеки е положил колкото е допустимо повече старания за изпитите/ Но стандартизираните изпити не са направени със основание за метода, по който другите хора учат и ползват знанията си ". И се кани да запише висше обучение в математически факултет. 



Снимка: 24 часа 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР